Dimmer, lysstyring

Nyttig lysstyrkeregulator: lysdemperen

Der er hele tiden nyheter og tekniske forbedringer til boligbelysningen. Mengden av nødvendig tilbehør blir også stadig større. For eksempel sørger lysdempere for mere avveksling i forbindelse med lysinnredningen. Med en lysdemper reguleres lysstyrken helt individuelt. Der er lysdempere til alle forskjellige slags lamper – alt fra bordlamper og vegglamper, til gulvlamper. Lysdempere er ideelle til å skape flere forskjellige stemninger. Mest populær er lysdemperen over spisebordet. Med den kan man tilpasse lysstyrken til anledningen og til dagslyset. En lysdemper har også den fordelen at den sparer energi og dermed også sparer penger. På grunn av lysdemperens reduserende lysstyrke senkes lyspærens temperatur og den blir ikke så fort slitt.

Hva man bør legge merke til ved en lysdemper

Med dimbare lyspærer, dimbare LED-pærer eller dimbare energisparepærer, skapes det en stemningsfull belysning. Lyspærer og halogenpærer kan også reguleres med lysdempere. Lysdemperen er på samme måte som selve lyset, altså belysningskroppen, også kun designet til en bestemt ytelse. Derfor er det fornuftig at effekten i pæren ikke overskrider effekten i lysdemperen. De forskjellige betjeningstilbud er lysdempere med berørings-, dreie- eller skyveregulering. Det finnes også fotregulering til å betjene lyset. En berøringsfølsom lysdemper, også kjent som touch-lysdemper, kan også tilsluttes ledningen på en bord- eller en skrivebordlampe. Lysdempere anvendes normalt kun til en enkelt lampe. De fleste lysdempere har også en av- og på-funksjon.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.