Design bordlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Designbordlampe: her passer både underdrivelse og store ord

  Belysning er et spørsmål om stil. Stil betyr at du gir rommet et uttrykk. Stilen kan være tilbakeholden eller mer fremtredende alt etter hvilken smak du har. Pompøs, luksuriøs og iøynefallende er noen stilbeskrivelser. Dette kan gjøres på mange måter. En måte er å benytte designbordlamper. På en kommode eller et sidebord vil de fungere som blikkfang og sørger dessuten for områdebelysning av høy kvalitet. På et skrivebord er designbordlampen både stilfull og funksjonell.

  Hvor mange lumen bør en designbordlampe ha?

  Dette er naturligvis en smakssak. Generelt sette er imidlertid 300 – 400 lumen tilstrekkelig for en bordlampe. Denne lysstyrken bidrar i alle fall til god områdebelysning. Du trenger kanskje ikke lyssterk belysning i hele rommet. Bordlampen bør derimot sørge for et koselig lys som er sterkt nok til at du kan lese en bok. 300 – 400 lumen vil da være godt nok.

  Hvor passer en designbordlampe best?

  Hvis du først skaffer deg en designbordlampe, bør du også plassere den slik at den kommer til sin rett. Et lysende designobjekt tar seg spesielt godt ut

  • på et avlastningsbord
  • på en kommode
  • i vinduskarmen
  • på et nattbord
  • og selvfølgelig også på et skrivebord

  Tips ved bruk av skrivebordslampe: Er du høyrehendt bør skrivebordslampen stå på venstre side. Er du venstrehendt er det motsatt. Dermed får du ingen forstyrrende skyggeeffekt. Hvis du skal arbeide lenge, anbefaler vi at du benytter en taklampe i tillegg til skrivebordslampen. Da vil redusere kontrasten mellom det lyse skrivebordet og det mørke rommet. Belastningen på øynene blir dermed mindre.

  designbordlamper
  designbordlamper
  designbordlamper

  Hvilke tilleggsfunksjoner har designbordlampen?

  Designbordlampen er naturligvis flott å se på. Kvalitet og funksjonalitet er andre kjennetegn. Dette er ikke alt. Takket være ny teknologi kan du nyte av mange tilleggsfunksjoner. Du bør lage en sjekkliste med ønskene dine før du bestemmer deg, for eksempel:

  • smarthus-kompatibel
  • kan styres med fjernkontroll
  • har justerbar lysfarge
  • med flerfargefunksjon
  • dimbar for eksempel med berøringsdimmer
  • med Oi-teknologi eller USB-tilkobling

  Fins det bordlamper i Bauhaus-design?

  Her er svaret et klart Ja. Wagenfeld-bordlampen er selve innbegrepet på Bauhaus-design. Den berømte lampen ble designet i 1923/1924 av Wilhelm Wagenfeld. Lampens funksjonalitet og den reduserte, tidløse formen skiller seg ut. Dette er kanskje ikke den rette lampen? Ta da en titt på bordlampen fra 1927 med messingledd fra Tecnolumen. Ønsker du mer inspirasjon er det bare å ta kontakt med våre fagfolk ved å benytte kontaktinformasjonen nedenfor. 

  designbordlamper
  designbordlamper

  Hvilke bordlamper er designklassikere?

  Ønsker du deg et berømt designobjekt som har vist seg å både være tidløst og up-to-date? Hent gode ideer hos våre fagfolk. Det er bare å ringe oss på telefonnummeret som er angitt nedenfor. La deg også inspirere av disse eksemplarene:

  designbordlamper
  designbordlamper

  Tips: Du finner også ideer og inspirasjon under merkevarer.

  designbordlamper
  designbordlamper
  designbordlamper

  Er LED den beste teknologien i designbordlamper?

  Det er det ingen tvil om. Alle argumenter taler entydig for LED. Du er vel interessert i å spare, verne om miljøet og benytte vedlikeholdsfri teknologi? Følgende oversikt viser hvorfor designbordlamper bør være utstyrt med moderne LED-teknologi:

  • sparer 90 % energi sammenlignet med tradisjonelle glødepærer
  • sparer 60 % energi sammenlignet med halogenpærer
  • LED-lys har 50 ganger lengre levetid sammenlignet med tradisjonelle glødepærer (opptil 50 000 timer)
  • LED-lys lyser umiddelbart 100 % når de tennes
  • LED-lys inneholder ikke kvikksølv og er derfor miljøvennlige
  • LED-lys har ingen glødetråd som kan brenne av og er derfor svært holdbare
  • Innebygget LED-teknologi er plassbesparende og muliggjør kompakt design

  Hvilke materialer er populære i designbordlamper?

  Noen materialer er så tidløse at de alltid er trendy. Dette gjelder for eksempel glass, rustfritt stål og tre. Du må lide valgets kvaler, for designerne vil alltid skape nye trender uansett materialer. Ved å benytte filetert “materiale” vil du raskt se hva du kan velge mellom. Sett et kryss ved det du liker og trykk på “bruk”. Nå vil du få en oversikt over alle designbordlamper i det materialet du foretrekker.

  Har du spørsmål om kjente designere og de lysende designproduktene deres? Da er det bare å ringe våre fagfolk. Ved å ringe 23 96 04 30 kan du la deg inspirere. Du kan også enkelt kontakte oss ved å benytte kontaktskjemaet – vi vil gi deg rask tilbakemelding.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.