Batterier

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Batterier - strøm uten nett

  Batterier er som strømforsyning uavhengig av ledninger. I våre dager er de uunnværlige som følge av våres høyteknologiske liv. Fra klokka, til mobilen og ikke minst også bilen - alle disse varer er avhengige av den elektriske strøm i et batteri.

  Batterier – strøm uten ledninger

  Når vi til vanlig snakker om batterier mener vi, i de fleste tilfeller, et primærbatteri. I motsetning til et sekundært batteri (i folkemunne: oppladbart batteri), kan det "normale" batteriet ikke lades opp. Når energien er oppbrukt, er batteriet flatt og kategoriseres som avfall. Både batterier og oppladbare batterier er elektrokjemiske celler, som leverer energi på bakgrunn av en kjemisk reaksjon. Inne i batteriet befinner det seg to elektroder i en elektrolytt, som er fremstilt av forskjellige materialer. I løpet av denne kjemiske redoksreaksjonen dannes elektrisk energi.

  Batteriet – en tilfeldig oppdagelse

  At historien om batteriet begynte med froskelår, høres kanskje litt merkelig ut, men det er ofte en tradisjonell anekdote fra den italienske legen og vitenskapsmannen Luigi Galvanis’ (1737-1798) liv. Hans første forsøk på å forske på elektrisitet og dermed også for utviklingen av batteriet, skjedde ved et uhell, da han dissekerte froskelår. Froskelårene begynte å rykke da han skår de med jernkniven. Kniven rørte både bordet og froskelårene. Fra dette konkluderte han i at elektrisiteten oppstod, når froskelårene rørte to forskjellige metaller på samme tid. Dette var den spede begynnelsen på batteriet, til den dag i dag som inneholder en såkalt galvanisk celle.

  Tips til korrekt bruk av batterier og oppladbare batterier

  For at et batteri eller et oppladbart batteri skal gi maksimal ytelse, finnes det noen tips som det er lurt å følge. Batteriene tåler ikke høy varme eller ekstrem kulde, derfor skal de oppbevares ved 15 til 30 grader celsius. Det er aldri lurt å blande de forskjellige batterityper i samme apparat eller bruke gamle og nye batterier samtidig. Hvis et apparat ikke lenger brukes skal du fjerne batteriet. Uansett hvilken type batteri der er snakk om, selv små, mobile strømkilder, må kastes i spesialavfall framfor vanlig avfall. Hver enkelt produsent og importør er forpliktet til å ta batteriet tilbake.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.