Kontorbelysning

God kontorbelysning - effektivt arbeid

For alle nordmenn som tilbringer arbeidsdagen sittende foran en PC-skjerm er det svært viktig med riktig kontorbelysning, ergonomisk sett. For å klare de daglige visuelle oppgavene foran skjermen og på papiret må arbeidsstasjonene være riktig belyst. Hovedkomponentene i kontorbelysning er belysningens intensitet og blending. Siden kontorbelysning bidrar til medarbeiderens konsentrasjon og forebygging av tretthet, er det en av ​​de viktigste faktorene som fører til et bedre arbeidsmiljø.

Kontorbelysning med forskjellige belysningstyper

En ordentlig kontorbelysning består av to forskjellige typer lys: direkte og indirekte lys. Grunnbelysningen - det indirekte lyset - oppnås med en taklampe, hengelamper og ytterligere vegglamper. Denne delen av kontorbelysningen bør ha en belysningsstyrke på omkring 500 lux. Grunnbelysningen kan suppleres med direkte lys ved skjermarbeidet, med en arbeidsplasslampe som for eksempel en skrivebordslampe. I tillegg bærer disse lampene en belysningsstyrke på opp til 200 til 300 lux, som skal danne en sammenhengende belysningsstyrke på kontoret, ved 750 lux.

Kontorbelysning i henhold til DIN EN 12464

For at enhver arbeidsgiver skal kunne sørge for korrekt kontorbelysning, er det fastlagt retningslinjer for europeisk standard 12464 "belysning av innendørs arbeidsplasser". En nylig endret teknisk forskrift sørger for at kontorbelysningen på offentlige arbeidsplasser, økes med mer vindusareal og overlys, sett i henhold til arbeidssikkerhet og arbeidshelse. En god kontorbelysning består dermed av den perfekte blanding mellom kunstig belysning og naturlig dagslys.


  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.