Uplight

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Uplight

  En uplight er annerledes enn alle andre. Det vil si at den er annerledes enn andre gulvlamper. Den stråler nemlig opp mot taket og sørger for koselig belysning takket være indirekte lys. Denne spesielle varianten av en gulvlampe kan benyttes på mange måter: Den kan benyttes for å lyssette hele rommet eller for å fremheve en spesiell sone av rommet.

  Er det nødvendig å bytte lyskilde i en uplight?

  Bekymrer du deg for å måtte skifte lyskilde? Det trenger du ikke. For de fleste uplighter har i dag fast innebygget LED-teknologi. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for noe. Du må heller ikke være redd for at lampen skal slutte å fungere etter kort tid. For: Står lampen på 4 timer daglig vil den holde opptil 30 år eller lengre.

  Det fins også uplighter med utbyttbar lyskilde som må byttes ut. Men dette er fort gjort. Det er bare å sjekke hvilken sokkel du trenger, for eksempel E14 eller E27. Som regel trenger du en eller to lyskilder oppe og en nede til leselampen.

  gulvlampe uplight
  gulvlampe-uplight

  Hvorfor er det så praktisk med en leselampe?

  Du sitter kanskje i godstolen med ei bok i hånden. Uplighten står ved siden av. Skjermen sørger for behagelig grunnbelysning, koselig og dimmet. Men lyset er ikke godt nok som leselys. Da er det bare å tenne leselampen. Nå kan du sette deg til rette slik at boka lyssettes perfekt. Nå kan du lese i en hyggelig atmosfære. Leselampen på uplighten er derfor svært praktisk og bør følge med.

  Kan uplight samt leselampe dimmes?

  Den skal være så fleksibel som mulig, og uplighten bør være til nytte? Da bør den være dimbar. De fleste modeller kan også dimmes. Vil du være helt sikker, bør du se etter dette når du skal handle. Bruk ganske enkelt filteret “dimmer” i nettbutikken. Som regel kan du dimme både uplighten og leselampen.

  Måten lysintensiteten reguleres på varierer fra modell til modell. Målet er likt: Du skal kunne øke og redusere lysintensiteten så mye du lyster. Dette kan du fint med:

  • lamper med easydim-pærer
  • lamper med berøringsdimmer
  • lamper med dreiebryter
  • lamper med fotdimmer
  • lamper med fjernkontroll

  Halogen eller LED – hva er best?

  Her er det bare ett å si: Halogenpærene kan ikke holde tritt med LED-lyskildene. LED-teknologien har nemlig visse fordeler:

  • sparer 60 % energi og kostnader sammenlignet med halogen 
  • er helt vedlikeholdsfrie med en levetid på opptil 50 000 timer
  • genererer høyere lysstyrke, dvs. flere lumen, ved bruk av mindre energi
  • har fleksibel lysfarge
  • er kompatibel med trendy smarthusteknologi

  Fins det uplighter med fjernkontroll?

  Å styre belysningen med fjernkontroll er ikke lenger noe unikt. Den gode nyheten er derfor: Det fins også uplighter med fjernkontroll. Men disse er i mindretall. Stadig flere uplighter har imidlertid lysfargeveksling og flerfargefunksjon.  

  Hvilke design kan du velge mellom?

  En uplight er ikke noe helt entydig. Du finner den i mange ulike design. Ved å velge filteret stilretning i nettbutikken vår får du en oversikt over hvilke “stilretninger” du kan velge mellom. Her finner du alt fra landlig stil til design. I tillegg til velkjente og klassiske lamper er unike stilretninger også svært populære. 

  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight

  Uplight eller gulvlampe – hva er best?

  En lampe med tre bein, buelampe eller en uplight? Spørsmålet er : Hvilken lampe liker du best og hva bør den kunne? I all hovedsak: En uplight kan fylle hele rommet med lys, men kan også benyttes som sonebelysning. En vanlig gulvlampe brukes fortrinnsvis for å lyssette deler av rommet. En uplight har som oftest også en leselampe noe en vanlig gulvlampe som regel ikke har. På et punkt holder ikke en uplight tritt: Og det er når det gjelder variasjonen i design. Tenk derfor gjennom følgende:

  • Bruksområde (allmenn- eller sonebelysning) – med en uplight får du begge deler
  • Tilleggsfunksjoner (leselampe) – som regel bare på uplighter
  • En uplight genererer indirekte lys. Om en gulvlampe genererer indirekte eller direkte lys avhenger av modellen
  • Design – gulvlamper har mange flere ulike design
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight

  Trenger du råd for å finne ut om en uplight er det riktige for deg? Ta da gjerne kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30  eller ganske enkelt via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.