Lyslenke

Løft stemningen med lyslenker – året rundt

Har du sett restauranter eller kafeer med lyslenker på gelenderet eller hengende i lette buer fra taket? Ble du fristet til å sette deg ned? Ikke så rart – lun og dempet stemningsbelysning i varme toner gir oss assosiasjoner til kos og hygge og får oss til å slappe av. Denne stemningen kan du enkelt gjenskape hjemme; vi har nemlig et stort utvalg av dekorative og stemningsfulle innendørs lyslenker så vel som til utendørs bruk – for alle anledninger.

Lyslenke som borddekorasjon

Tidligere var lyslenker først og fremst forbundet med jul, og det var ikke så ofte vi kunne se lysslynger andre steder enn på juletreet. De tradisjonelle lyslenkene finnes heldigvis fortsatt, så vi kan holde liv i de gode juletradisjonene. Men etter hvert som flere har fått øynene opp for hvor stemningsfullt det kan være å bruke lyslenker resten av året også, har det kommet flere varianter å velge mellom. I dag kan du få lenker med lyspærer som er store eller små, klare eller fargede, runde eller hjerteformede – eller kanskje formet som partyparaplyer? De lages både for innendørs og utendørs bruk, for batterier eller strøm, i forskjellige materialer og med lyspærer av ulik teknologi. Så hvordan finner du lysslyngen som passer best for deg?

Heng opp, tvinn, krøll sammen eller snurr – lysslynger kan brukes på mange steder og måter

Når du lurer på hvilken lysslynge du skal gå for, kan du starte med å tenke på hvor du vil ha den. Er du kanskje ikke helt sikker, ennå? Det er utallige muligheter, og det kan ikke bli feil – lyslenker passer så å si overalt. Fest den rundt karmen til stuedøra, la den følge konturen av bokhylla, heng den rundt en gren, dander den på et fat, krøll den sammen i en glassvase, heng den på tvers i toppen av dørkarmen, tvinn den fast i rekkverket eller fest den i taket. Det fine med lyslenker er at de er veldig enkle å henge opp og ta ned, så du kan veksle mellom å ha dem på ulike steder, eller henge opp ekstra lyslenker når du får gjester. Et tips er å henge lyslenkene på veggen i små, diskrete stifter eller kroker der hvor det ikke er noe å tvinne dem fast i. Da gjør det ikke noe om krokene står igjen i veggen til neste gang du vil henge opp lyslenken.

Hvordan velge riktig lyslenke?

Når du har funnet ut av hvor du vil ha lyslenkene, er det enklere å ta stilling til hvordan du skal velge. Skal lenkene brukes inne eller ute? Det er viktig at lyslenker som brukes i hagen eller på verandaen, er laget for å være ute i vær og vind. Se etter lyslenker som er merket for utebruk eller som har en kapslingsgrad på IP44 eller mer. Det er også en fordel å velge LED-lyslenker, siden LED-pærer er ekstra motstandsdyktige mot kulde. Det neste du burde tenke over, er om det finnes en ledig stikkontakt i nærheten av lyslenken, og om det er mulig å skjule ledningen for et pent resultat. Hvis ikke, burde du gå for en av våre mange batteridrevne lyslenker.

Varmt, kaldt, klart eller fargerikt?

Hos oss finner du lyslenker og lysslynger som både har klare og fargede lyspærer. Klare pærer gir et renere, mer stilrent uttrykk, mens fargerikt glass kan skape en annerledes og festlig stemning. På vinterstid eller mørke kvelder er det ekstra hyggelig med lunt, varmhvitt lys hvis lyslenken skal henge i stua, på verandaen eller andre steder du vil ha en rolig og avslappende atmosfære. Skal lyslenken henge i hagen, spiller det ikke så stor rolle om lyset er kaldt eller varmt – da er det bare å velge det du synes er finest fra avstand.

Gjør det lyst og lystig eller lunt og behagelig med lyslenker:

  • Stemningsfullt: En lyslenke gir stemningen et løft, uansett om anledningen er hverdag eller fest.
  • Miljøvennlig: LED-lyslenkene våre bruker lite energi og er vennlige mot miljøet.
  • Kan brukes overalt: Mange av lyslenkene våre er batteridrevne, slik at du ikke trenger å bekymre deg for om du har en stikkontakt i nærheten.
  • I din stil: Lyslenkene våre kommer i mange forskjellige stiluttrykk, slik at du enkelt skal finne noen som passer for deg.

Kilder: Christensen (2014). Kan lys påvirke vores adfærd? Videnskap.dk. 16.10.2014. Hentet fra: https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/kan-lys-pavirke-vores-adfaerd

Flaggstanglys til bruk hele året

  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.