Nødlys

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Nødbelysning – nye redningssignaler

  I kinoer, varehus, diskotek, sportshaller osv. ser man en liten lysende boks som avbilder et piktogram: omrisset av en dør, en pil pekende mot døren, og en mann i løpebevegelse som følger pilen. Den nye versjonen av nødbelysningen avbilder en grønn mann på en hvit bakgrunn, som følger en stor, hvit pil. Det forrige redningssignalet gjelder allikevel fortsatt. Sikkerhetssystemer er obligatoriske i offentlige bygninger.

  Nødbelysning kan redde liv

  Nødbelysning er kjent alle steder og er ekstremt viktig. Det finnes forskjellige slags nødbelysninger. Nødbelysningen er oppdelt i erstatningsbelysning og sikkerhetsbelysning. Sikkerhetsbelysningen er også oppdelt i sikkerhetsbelysning til fluktveier, sikkerhetsbelysning til spesielt risikable arbeidsplasser og antipanikkbelysning. Dette omfatter de lystekniske krav til stadig nødbelysning under strømsvikt. Nødbelysning er så å si også overbegrepet av sikkerhetsbelysningen og erstatningsbelysningen. For eksempel gjør sikkerhetsbelysningen det mulig for brannmannskapet å orientere seg på fluktveiene under en redningsaksjon. En erstatningsbelysning er en nødvendighet i operasjonsstuer.

  Sikkerhetsbelysning til spesielt risikable arbeidsplasser

  Til nødbelysningen hører også sikkerhetsbelysning, som brukes til spesielt risikable arbeidsplasser som kan være til fare for den ansatte eller for andre personer ved belysningsvikt. Her omfattes miner, arbeid med giftige stoffer, eller stoffer som kan eksplodere. Også ved arbeid på maskiner med høy hastighet, f.eks. tromler etc., bør man ha adgang til nødbelysning i tilfelle svikt i normalbelysningen. Også for arbeid på plattformer eller arenaer er det avgjørende med nødbelysning i nødsituasjoner.


  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.