Julepynt

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Julepynt

  Dekorere inne og ute med lysende julepynt

  Hva slags julepynt er trendy nå?

  Designerne av julepynt kommer med morsomme og spennende belysningsideer hvert år.

  Et eksempel er utendørs juletrær i størrelsen xxl. Disse er laget av en lyslenke som heises opp i en flaggstang. Denne typen abstrakt pynt illustrerer moderne julepynt av typen “det enkle er ofte det beste”. Denne trenden omfatter også figursilhuetter. Disse har enkle former som sørger for feststemning.

  Et kjennetegn på skandinavisk juledekorasjon, er at det er enkle former som gjelder. Denne pynten er inspirert av typisk skandinavisk minimalisme med enkle former, lyse farger og elementer i tre.

  I tillegg til disse trendene kan du velge blant mye mer. Noe nytt er for eksempel adventsstjerner i fløyel eller i svart burdesign, ny, innbydende vindusdekorasjon, LED-stearinlys i nye farger og fargevekslende julepynt som spiller musikk.

  lyskjede juletre
  Julefigur
  LED Dekorasjonsbelysning jul
  Pendellampe stjerne
  LED telys
  LED juledekorasjon

  Hva er fordelen med bruk av LED i julepynt?

  De fleste produsentene av julelys satser nå på LED. Denne belysningsteknologien muliggjør mange av dagens ulike designer. Siden LED-lysene er så små, passer de inn i svært små, tynne former, men også i store formater. Uansett trenger du ikke sette inn en stor lyskilde.

  Dette er bare en av mange fordeler:

  • lang levetid: Ved fast innebygde LED-lys trenger du aldri å bytte lyskilde og lete etter passende reservepærer.
  • høy energieffektivitet: Hvis du har julepynt som går på strøm, sparer du opptil 90 % sammenlignet med bruk av en glødelampe.
  • batteridrift: LED-lysene er så energibesparende at mange pynteartikler kan drives med batteri. Et eksempel på dette er lyslenker uten strømledning.
  • fargeveksling: Mye juledekor med LED har RGB-fargeveksling og kan styres med fjernkontroll.
  Dekoreationsbelysning

  Hvilken IP-kapslingsgrad er nødvendig utendørs?

  Utendørs julepynt trenger høyere kapslingsgrad siden den er utsatt for vær og vind. Det meste av utendørs julepynt er utstyrt med kapslingsgrad IP44 og er dermed beskyttet mot vannsprut og partikler ≥ 1 mm.

  stjerner juledekor
  Julestjerne
  Lyspaere

  Hva mer bør du tenke på når det gjelder utendørs julepynt?

  I følge forskriftene bør ikke julebelysningen være mye kraftigere enn annen belysning på stedet. Du må dessuten følge loven om nattero mellom kl. 23.00 og 06.00. Det viktigste er at naboene ikke blir forstyrret av for mye eller feilplassert julepynt.

  Hvor kan jeg kjøpe reservepærer til julepynten?

  De små glødelampen løsner ofte fra den klassiske julepynten. Du får kjøpt reservepærer hos oss.

  Vårt tips: Gå litt og litt over til julepynt med LED. I den gode gamle adventsstjernen kan du sette inn en LED-lyskilde. Dermed nyter du godt av alle fordelene med LED.

  LED Juledekorasjon

  Når kan man finne fram julepynten?

  Det er ikke noen bestemt dato for når du kan begynne å sette opp julebelysning. Mange begynner 1. advent eller domssøndag .

  Julebelysningen henger gjerne oppe fram til helligtrekongersdag den 6. januar eller fram til kyndelsmesse den 2. februar. Dette er naturligvis helt opp til hver og en. Lyslenker kan henge oppe hele året.

  Trenger du råd om julepynt, kapslingsgrad ute,  reservepærer eller om overgangen til LED? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.