Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 15 % / 2899 kr - på nesten alt
Når du skal plassere downlights i rommet, er det viktig å tenke over hvordan innredningen kommer til å se ut, og hvor du har bruk for belysning. Det peneste og mest effektive er å plassere lys nærme veggen, siden veggen da vil reflektere mye av lyset og skape et behagelig indirekte lys i rommet. I tillegg til at innfelt belysning ikke tar opp plass, vil opplyste vegger bidra ytterligere til en større romfølelse.
I tillegg til å ta liten plass i rommet, gir fleksible downlights med vippbart eller roterbart lampehode deg den presisjonen du trenger til å lyse opp akkurat de delene av rommet du vil. Det gjør at du kan tre inn i rollen som lysdesigner og lagvis sette sammen lys for å få den stemningen du er ute etter. De fleste downlights er også dimbare, så du til enhver tid er sikret riktig atmosfære. Med en fjernkontroll kan du styre både dimmer og endre farge på downlights som er kompatible.
Velger du downlight med LED og vil ha en varm, hvit belysning, kan det lønne seg å velge en fargetemperatur ned mot 2700 K. Jo høyere K-verdi LED-lyset har, desto blåere blir det. Høyere K-verdi kan derimot være nyttig på LED-lamper i nærheten av for eksempel skrivebordet eller kjøkkenbenken.
Med justerbare downlights er det enkelt å rette lysstrålen mot for eksempel kjøkkenbenken, skrivebordet, godstolen eller andre steder du trenger arbeids- eller leselys. Og hvorfor ikke rette et par downlights mot grillen, så du får godt lys til matlagingen ute på sene sommerkvelder? Downlight er nemlig ypperlig egnet til utebelysning også – både oppunder takgavlen, på veggen eller i terrassen. Kombinert med utespotter og utendørs vegglamper gir downlight den perfekte belysningen ute.
Downlight skal som regel bygges inn i taket eller veggen, men noen lamper krever at du bruker en kasse når du skal montere downlight i tak eller vegg. Innfelte downlight fås både med halogen som 230 V, 12 V, og med energibesparende LED som ikke avgir varme. Med LED trenger du ikke downlightskasse, noe som gjør at du kan feste lampene i vegg eller tak uten å bekymre deg for brannfare i gammel isolasjon. De fleste downlights har vanlig GU10-fatning, men det finnes også andre varianter.
Øk romfølelsen: I tillegg til å ta opp minimalt med plass i rommet, kan downlight rettes mot veggen for å øke romfølelsen.
Minimer brannfaren: Downlight med LED avgir lite eller ingen varme. Downlights med LED kan trygt plasseres i hus med eldre isolasjon.
Tilpass etter behov: Downlight kan plasseres akkurat der du vil, og med justerbare lampehoder retter du enkelt lyset akkurat dit du trenger det.
Finn din stil: Du får downlight i matt sort, hvit, stål, aluminium og mange andre finisher, så du finner garantert perfekte downlights til nettopp ditt rom.
Senk strømforbruket med LED: Downlight med LED trekker mye mindre strøm enn downlight med halogen. Med LED trenger du heller ikke skifte pære på mange år.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.