Bord- og gulvvifter

Luftkjøling med bordvifter og gulvvifter

Når utendørstemperaturen er uutholdelig og luften innendørs er varm og innelukket, er viften et godt alternativ til at få tilført frisk luft.

Det finne der tre hovedtyper av vifter: takvifter, gulvvifter og bordvifter. De sørger alle for bedre luftventilasjon, men kan dessverre ikke senke romtemperaturen. På den andre siden så føles det kaldere når luftens bevegelse bidrar til nedkjøling av huden.

Bordvifte – avkjøling til én person

Bordviften er den minste viftemodellen. Pga. størrelsen er den begrenset i yteevne, men på den andre siden, kan den settes på skrivebordet eller andre bord, der man kan nyttiggjøre seg av den.

Gulvvifte– mer enn bare en bris

Hvis man ønsker luftforbedring i et helt rom er gulvviften bedre egnet enn en bordvifte. Det er på de fleste gulvviftemodellene mulig å justere høyden på ”hodet” der hvor selve rotoren og rotorbladene er montert. På den måten kan man lett styre viftens effekt. Det er også montert hjul på mange modeller, slik at ventilatoren kan flyttes rundt i rommet. Man bør være oppmerksom på ventilatorens kapasitet og størrelse, da dette er avgjørende for genereringen av luftstrømningen.

Både bord- og gulvviften får strømtilførsel via kabel, og man bør derfor være oppmerksom på at de lett kan bli snublet i.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.