Bord- og gulvvifter

Vifter: Luftkjøling med bordvifter og gulvvifter

Når utendørstemperaturen er uutholdelig og luften innendørs er varm og innelukket, er viften et godt alternativ til at få tilført frisk luft. Våre vifter sørger for at du kan nyte sommervarmen til det fulle, uten å måtte svette unødvening. 

Vifter som holder deg avkjølt i varmen

Det finne der tre hovedtyper av vifter: takvifter, gulvvifter og bordvifter. De sørger alle for bedre luftventilasjon, men kan dessverre ikke senke romtemperaturen. På den andre siden så føles det kaldere når luftens bevegelse bidrar til nedkjøling av huden.

For mange mennesker gir dette en økt følelse av velvære; på kontorområdet kan en vifte redusere ytelsesfallet og øke konsentrasjonen på for varme dager på grunn av den regulerte temperaturen. Imidlertid er det også regelmessig slik at folk blir forkjølet på grunn av overdreven luftstrøm. I dette tilfellet er bordvifter og gulvvifter ideelle, fordi de kan gi rettes mot den eller de som ønsker det, og å la andre ansatte i stor grad være upåvirket av brisen.

Bordvifter og gulvvifter bør velges i henhold til størrelsen på kjøleområdet.

Bordvifter er den mindre viftemodellen sammenlignet med gulvvifter. Den er egnet for plassering på et skrivebord, for eksempel på grunn av den lille størrelsen. Men siden en bordvifte vanligvis har begrenset kraft, forårsaker den ikke spesielt stor luftstrøm, så bare en eller noen få personer kan dra nytte av effekten av bordviften. Dette er imidlertid ofte nok, med tanke på at avstanden fra skrivebordet til personen som sitter ved skrivebordet er minimal. Der en gulvvifte ville nå mer enn bare den enkelte ansatt med luftstrømmen som skapes, gir bordviften målrettet avkjøling.

Når det gjelder skrivebord for flere personer, er vifter som automatisk og balansert fordeler vinden i flere retniger perfekt. Dermed kan alle som ønsker dra nytte av viften, samtidig som brisen fordeles jevnt.

Gulvvifte– mer enn bare en bris

Hvis man ønsker luftforbedring i et helt rom er gulvviften bedre egnet enn en bordvifte. Det er på de fleste gulvviftemodellene mulig å justere høyden på ”hodet” der hvor selve rotoren og rotorbladene er montert. På den måten kan man lett styre viftens effekt. Det er også montert hjul på mange modeller, slik at ventilatoren kan flyttes rundt i rommet. Man bør være oppmerksom på ventilatorens kapasitet og størrelse, da dette er avgjørende for genereringen av luftstrømningen.

Både bord- og gulvviften får strømtilførsel via kabel, og man bør derfor være oppmerksom på at de lett kan bli snublet i.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.