Adventsstaker

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Si det med en adventsstake: God jul

  Ingenting er vel mer stemningsfullt rundt juletider enn en adventsstake? Disse pene lysestakene skaper feststemning i stuen. Du finner adventsstaker for enhver smak: Noen er enkle og passer godt å ha framme også lenge før og etter jul. Så har du staker med mye juledekor som engler, snødekte trær og hus og reinsdyr.

  adventsstaker
  adventsstaker

  Hvor kommer adventsstaken fra?

  Den kommer fra Erzgebirge i Tyskland. Denne dekorative lysestaken har vært en del av kunsthåndverket i dette området i mer enn 250 år. Fortellingene er ulike: Den ene sier at adventsstaken symboliserer de kristnes himmelbue. Den andre sier at den har sin opprinnelse i den tradisjonelle gruvedriften. Det sies at gruvearbeiderne brukte å henge de lysende gruvelampene sine i gruveåpningen det siste skiftet før jul. Slik oppsto ideen til adventsstaken.

  Hvor lenge kan adventsstaken stå framme?

  Det er en smakssak hvor lenge du vil ha adventsstaken framme. Har den en enkel utforming er det imidlertid lettere å la den stå framme lenge før og etter jul. Har du en enkel adventsstake i skandinavisk stil uten figurer trenger du ikke pakke den bort umiddelbart når julehøytiden er over. Naturligvis kan du også la en stake med julemotiv stå lenger framme. Dette er det bare du som avgjør. Smak og behag er jo forskjellig.

  Hvorfor setter vi adventsstaken i vinduet?

  Adventsstaken kan settes i vinduskarmen. Men du trenger ikke å sette den der. Den tar seg også godt ut på stuebordet eller på en kommode. Fordelene med å sette den i vinduskarmen: Du har glede av den både inne og ute.

  Hvordan er den moderne adventsstaken?

  Einen Schwibbogen kann man auf die Fensterbank stellen. Muss man aber nicht. Auch auf dem Wohnzimmertisch oder auf der Kommode macht er sich ganz toll. Vorteil der Platzierung auf der Fensterbank: Man kann ihn gleich doppelt bewundern, nämlich von drinnen und von draußen.

  adventsstaker
  adventsstaker

  Fungerer adventsstaker med LED-teknologi?

  Selvfølgelig. LED er både samtid og fremtid. LED har den fordelen at den kan kombineres med tynne og kompakte former, i motsetning til tradisjonelle lyskilder. LED passer derfor spesielt godt i adventsstaken. Takket være LED er stakene lettere å forme.

  Hvilke andre fordeler har LED-lys? Her får du en oversikt:

  • Du sparer 60 % energi sammenlignet med halogen og 90 % sammenlignet med den tradisjonelle glødepæren.
  • LED har en levetid på opptil 50 000 timer.
  • LED genererer høyere lysstyrke ved bruk av mindre energi (lumen).
  • LED kan integreres i smarthus og styres individuelt.

  Får du tak i reservepærer til adventsstakene?

  Så fremt LED-pærene ikke er innebygget i adventsstaken, får du naturligvis tak i reservepærer. Passende lyskilde er angitt i produktdetaljene i nettbutikken. Under energiklasse kan du se om pærene i adventsstaken er innebygget eller om de kan byttes ut.  

  Hva er adventsstakene laget av?

  Adventsstaker forbindes gjerne med tre og utskjæringer. Mange adventsstaker er laget av tre, men du finner dem også i andre materialer som metall, krom og plast. Det er smaken din som bestemmer hvilket materiale som er best.

  Er du usikker på valget av adventsstake? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.