Tiffany-lamper

En trend som ikke går av moten så lett er tiffanystilen. I om lag 150 år har fargerike glasslamper vært så se i mange hjem. Lampene har sitt opphav i New York og finnes også i dag i mange norske hjem. Selv om stilen er gammel ser vi hele tiden nye versjoner av disse lampene.

Pendellampen KT1082+C2 | 1032394

Hvordan oppsto Tiffany-glasskunsten?

Louis Comfort Tiffany & Tiffany Glass Company


Louis Comfort Tiffany er forfaderen til Tiffany-glasskunsten: I 1878 startet jugendstil-kunstneren sitt eget innredningsfirma i New York og startet med å perfeksjonere sitt arbeid med glasskunst. Etter dette åpnet han "The Tiffany Glass Company" i New York.

Da faren hans gikk bort i år 1902 tok han også over det berømte smykke-firmaet "Tiffany & Company". Dette firmaet er verdenskjent den dagen i dag.

Alle Tiffanylamper

Fremgangsmåten innen Tiffany-glasskunst

Hvordan blir en Tiffanylampe laget?


Den tradisjonelle fremstillingen av en Tiffanylampe går tilbale til håndverkskunsten til Louis Comfort Tiffany: han utviklet en spesiell teknikk hvor hver enkelt glassdel ble dekket med en kobberfolie og samlet sammen med loddetinn. Loddetinnet fikk den karakteristiske mørke patinaen.

Produksjonsmåten innen Tiffany-glasskunst

Taklamper à la Tiffany


En lysende, fargerik oppgradering til enhver stue: taklamper i Tiffany-design sørger for en forandring i hjemmet og er absolutt et spesielt blikkfang. Foretrekker du det populære drage-designet eller foretrekker du et blomsterlig mønster? Valget er ditt!

Alle Tiffany-taklamper

Stilig veggdekor med Tiffany


Dersom du er på utkikk etter et blikkfang i et rom, hvilke lampe velger du da? Vegglamper er svaret her fordi de monteres i øyehøyde. Det gjør dem til perfekte utstillings-ambassadører for den tradisjonelle Tiffany-glasskunsten.

Alle Tiffany-vegglamper

  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.