Endelig fin terrasse takket være terrassebelysning

På en fin sommerkveld kan det være like varmt og hyggelig på terrassen som det er inne i stuen en koselig vinterkveld. Men mens du ikke ville unnvært belysningen i stuen er det mange som ikke bryr seg med å investere i terrassebelysning. Hadde de gjort noe med belysningen kunne imidlertid uteplassen blitt vel så viktig som stuen. Lyset gjør at du heller oppholder deg ute på terrassen i stedet for å trekke inn i stuen. Det er mye du like godt kan gjøre ute som inne bare du har riktig belysning, f.eks. spille spill med venner, spise og drikke noe godt eller ganske enkelt bare være sammen. Dette er ikke noe du ville gjort i mørket? Finn passende balkong- eller terrassebelysning hos Lampegiganten.no og nyt sommeren enda mer - i den andre stuen din ute i hagen.

Komplett terrassebelysning - med praktiske og dekorative terrasselamper

Lamper for terrassen kan være begge deler:dekorative og praktiske.Praktiske terrasselamper skal sørge for akkurat det lyset du trenger der. Ønsker du belysning til bordet hvor du og kjæresten nyter en romantisk kveld, vil du kanskje ha Taklamper eller Vegglamper, eventuelt også Utehengelamper. Hvis du ikke har noe tak eller ikke ønsker å montere en lampe på veggen, kan du naturligvis finne passende alternativer blant stå- og bordlampene. Tar du en titt på sortimentet vil du finne mange svært særegne lamper. Med den rette terrasselampen skaper du trivsel med din egen stil - du kan f.eks. velge blant lyktene våre for et romantisk, mykt og behagelig lys eller velge en enkel stålampe som minner om den koselige atmosfæren i stuen. Vi har runde lyskuler med fargeveksling eller rottingramme og bordlamper i naturlig utførelse.

Behagelig lys i terrasselampene

For å trives med utebelysningen er det viktig å velge en lyskilde med behagelig lys, altså med en fargetemperatur som tilsvarer stuebelysningen - velger du for kaldt lys, er det fare for at du heller trekker inn. Et varmhvitt lys med noe rødt i vil som regel fungere best. Dette tilsvarer lyset fra ordinære glødelamper som har vært brukt i over 100 år. I dag får vi behagelig belysning fra moderne, energibesparende og mer prisgunstige og holdbare pærer. Dette inkluderer både sparepærer og LED-lys. Men pass på! Mange utelamper som f.eks. veilamper benytter lyskilder med et kaldere, mer blålig lys for å skaper perfekte sikt. På terrassen handler det mer om å skape en hyggelig og avslappende atmosfære. Dette får du best ved å benytte varmhvite lyskilder. Har du en terrasselampe med ordinær sokkel må du derfor passe på å sette inn en lyskilde med varmhvitt lys slik at det blir så likt stuebelysningen som mulig.

Terrassebelysning med moderne LED - og solcelleteknologi

Mange av de dekorative bord- og stålampene som er laget for utendørs bruk har nemlig fast innebygd LED-teknologi så her trenger du ikke bytte lyskilde. Produkter med denne sparsomme lysteknologien har ofte flere fordeler: De drives uten nettkabel med batteri eller solceller. Solcellelampene lades opp med ekte dagslys. De innebygde batteriene lades opp på dagtid og sørger for optimalt lys når det mørkner. Du slipper irriterende strømkabler som det er lett å snuble i. Dette betyr også: ingen strømkostnader for terrassebelysningen! Naturligvis får du også utelamper med LED-teknologi som drives via strømnettet. Disse stiller også i en egen klasse - hva sier du til en 2 meter høy obelisklignende designerlampe? Her har du et blikkfang som også forbipasserende vil legge merke til. Du kan ikke se bort fra at naboene vil sende noen misunnelige blikk når du setter opp denne designerlampen i hagen.

Viktig ved utebelysning: lamper med tilstrekkelig kapslingsgrad

Lamper til hagen, balkongen eller terrassen: Ved valg av belysning til uteplassen må du være oppmerksom på at utelamper er utsatt for vær og vind. En kombinasjon av vann og elektrisitet er farlig. For uteplassen og dermed også for terrassen er en kapslingsgrad på IP44 påkrevd. Eventuelt trenger du høyere kapslingsgrad. Dette avhenger av hvor utsatt lampen er og om den f.eks er plassert under et tak. Undervannslamper og ulike spotter for innebygging i bakken har høyest kapslingsgrad på IP68. Disse er fullstendig beskyttet mot inntregning av støv og tåler å ligge under vann. Terrasselamper er som regel ikke direkte utsatt for regnskyll. Har du en liten dekorlampe på terrassebordet som du tar med deg inn igjen etter bruk trenger du ikke tenke på kapslingsgraden. Er lampen alltid plassert ute gjelder følgende: Det er påkrevd med en kapslingsgrad som beskytter mot vær og vind som kan forekomme.

Ønsker du faglige råd om belysningen på terrassen, i hagen eller inne? Ring eller skriv en epost til vår faglig oppdaterte kundeservice som vil finne den optimale løsningen sammen med deg. Vi ser fram til å høre fra deg!


De beste kategoriene


Vegglamper |  Taklamper |  Lysekroner |  LED downlight |  Bordlamper |  Gulvlamper |  Designlamper |  Utebelysning |  LED-pærer |  Lyspærer
  • 425 000 produkter på lager
  • Gratis frakt v/kjøp over 2.000 kr
  • Betal med Klarna faktura
+47 23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.