Tekstil pendellamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Pendellamper med tekstilskjerm – for koselig belysning

  Hvem vil ikke gjøre det koselig hjemme? Og hvordan gjør du det? Det får du til med passende innredning. Her spiller naturligvis belysningen en sentral rolle. Du kan velge mellom gulv-, bord- og vegglamper, pendellamper, taklamper og mange flere. En av lampetypene som mer enn noen annen både bidrar med en hyggelig atmosfære og et godt lys er pendellampen med tekstilskjerm.

  Hvilken form har en pendellampe med tekstilskjerm?

  Den kan du få i akkurat den formen du vil. Pendellampen med tekstilskjerm finner du naturligvis i mange ulike utførelser. Svært mange. Du finner helt sikkert en lampe som du liker. Kunne du tenke deg en lampeskjerm formet som en hatt? Eller foretrekker du kanskje en ekstravagant, lagdelt tekstilskjerm eller en skjerm formet som en flygende ufo? Ja? Da gjør du rett i å velge en pendellampe med tekstilskjerm.

  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe
  tekstil-pendellampe

  Men: du trenger naturligvis ikke å velge noe som er så spesielt eller iøynefallende. Det betyr ikke at du må velge noe som er mindre pent eller kjedelig. Ta en titt på klassiske pendellamper med tekstilskjerm. Denne lampetypen er populær og trendy som aldri før. Vi mener da en lampe som består av et oppheng med en lyskilde. Rundt lyskilden sitter en elegant og koselig lampeskjerm i tekstil. Denne kan være oval eller rund. I ulike tekstiler og i ulike farger. Med stor eller liten diameter. Men alltid: veldig koselig og stemningsskapende. Som du ser: utvalget er stort enten du ønsker noe som er klassisk eller du vil ha noe som er moderne. Du må bare å bestemme deg.

  Hvor stor pendellampe skal jeg velge?

  Selvfølgelig ikke for stor og ikke for liten. Det er jo vel og bra, men du ønsker kanskje et mer nøyaktig svar. 50 eller 60 cm i diameter eller hele 100 cm? For det første bør avstanden mellom bordplaten og lampens underkant være ca. 80 – 100 cm. Dette sier altså noe om hvor høyt lampen bør henge. Så til lampens størrelse: denne bør være ca. 30 cm mindre enn lengden av bordplaten. Du får spurte bort til spisebordet for å ta mål slik at du finner den perfekte størrelsen og den perfekte lampen. Nesten. Over et rundt eller kvadratisk bord passer det nemlig perfekt med en rund lampe.

  Har du derimot et rektangulært bord bør du se etter en avlang pendellampe. En lampe med denne formen ser både flott og imponerende ut og genererer det perfekte lyset til frokosten, kveldsmaten eller arbeidet med leksene. Et lite tips: hvis du har et avlangt bord, men ikke vil henge opp en enkel lampe, bør du heller satse på flere mindre. Disse vil generere et minst like vakkert lys og ser både stilig og trendy ut.

  Og hvordan er det hvis lampen ikke skal henge over et bord? Hvor stor bør pendellampen være hvis den skal henge fritt i rommet? Da bør lampens diameter være ca 1/12 av rommets lengde. Når du har funnet den perfekte lampen, bør du naturligvis henge den slik at du ikke støter mot den når du går inn i gangen eller stuen. Du bør passe på at avstanden mellom gulvet og lampens underkant er 210 cm.

  Hvilke farger finner du på pendellamper med tekstilskjerm?

  Grå, beige, hvit, svart eller brun i alle sjatteringer. Det er i grunnen det korte, enkle svaret på dette spørsmålet. Hva med knallrosa, irrgrønt eller lyserosa? Du finner naturligvis gule, grønne, blå, kobberfargede eller sølvfargede tekstilskjermer til den nye pendellampen. Det er ikke noe problem. Men de mest populære fargene er grå, beige, hvit, svart eller brun.

  Det høres kanskje litt kjedelig ut? Det høres bare slik ut, men der det ikke. For det første kan lampen ha et ekstravagant og iøynefallende design uavhengig av fargen på skjermen. I tillegg til godt lys bør dessuten pendellampen i tekstil sørge for en koselig atmosfære. Og det er nettopp det lampen gjør. En pendellampe med beige tekstilskjerm er ikke spesielt iøynefallende, men er rett og slett elegant. Det stemningsskapende lyset stråler blendingsfritt og lyssterkt gjennom skjermen. Passer lampen lett inn sammen med resten av innredningen? Det gjør den lett.

  tekstil-pendellampe
  Welche Farben sind bei Pendelleuchten mit Stoffschirm angesagt?
  tekstil-pendellampe

  Kan pendellamper med tekstilskjerm dimmes?

  tekstil-pendellampe

  Ja, klart de kan. Hvis du ønsker det. Bare pass på et par ting før du trykker på “kjøp”-knappen. Hva som gjør at en lampe er dimbar eller ikke og hva du eventuelt trenger av ekstrautstyr kan variere fra lampe til lampe. Men du kan ta det mer ro: Lampene kan enkelt deles inn i ulike varianter. Lurer du på hva slags varianter vi snakker om? Det er ganske enkelt følgende:

  Variant 1: En pendellampe med tekstilskjerm og fast innebygde LED-lys

  Om lampen kan dimmes eller ikke, avhenger helt av aktuelt produkt. Er lampen dimbar eller ikke? Dette får du raskt svar på ved å ta en titt i produktdetaljene. Hvis det står “dimbar – ja”, er det flott. Det eneste du da trenger å gjøre er å skaffe en ekstern dimmer og så er det bare å sette i gang.

  Variant 2: Pendellampe med tekstilskjerm og utbyttbare lyskilder

  For å kunne dimme disse lampene trenger du i alle fall en passende ekstern dimmer. Slik er det bare. Noe mer? Ja, du trenger en passende lyskilde. Og med det mener vi... LED, selvfølgelig I alle pendellamper med tekstilskjerm kan du naturligvis skru inn en LED-pære. Undersøk i produktdetaljene om valgt LED-pære virkelig er dimbar. Noe mer? Det var det hele. Nå kan du dimme opp og ned så mye du vil.

  Variant 2b: Pendellampe med tekstilskjerm og utbyttbare smarthus-lyskilder

  Ved første øyekast minner denne varianten mye om den forrige. Og slik er det også. Forskjell: liten, men fin. Nå skrur du ikke inn en hvilken som helst dimbar LED-pære, men en intelligent pære.

  Og denne kan du dimme så mye du lyster, eller stille inn lysscenarier, simulere tilstedeværelse samt mye mer. Dette gjør du enkelt og greit med smarttelefonen. Det du trenger er en kobling mellom mobilen, det trådløse nettverket og lyskilden. Philips Hue kaller denne koblingen for bridge, mens Osram Smart+ kaller den for gateway. Det fins imidlertid også smarte lyskilder som du kan styre uten smarttelefon eller trådløst nett. Trylleformelen er: fjernkontroll For eksempel hos iDual.

  Smarte lyskilder? Passende ekstern dimmer? Utbyttbare eller fast innebygde LED-lys? Du ønsker kanskje å diskutere dette med fagfolk? Det gjør vi gjerne. Kontakt oss på telefon eller send oss en melding, og vi svarer gjerne på dine spørsmål. Du finner kontaktinformasjon lengre ned på siden.

  tekstil-pendellampe

  Kan pendellamper med tekstilskjerm høydejusteres?

  Noen er høydejusterbare. Andre er det ikke. Det kommer helt an på hvilken modell du har valgt. Men høydejusterbare lamper er svært praktiske. Tro oss. Du slipper å binde deg til en fastlagt høyde og du kan justere pendellampens høyde opp og ned avhengig av situasjon. Du kan for eksempel tilpasse høyden til ulike bordhøyder.

  Opp- og nedjusteringen av høyden gjøres for eksempel med en trekkpendel eller med en bevegelig lampearm med flere ledd. For å finne ut om lampen er høydejusterbar eller ikke må du bare ta en titt i produktdetaljene. Står det “ja” ved punktet “høydejusterbar” har du svaret. Ønsker du å ha det enda enklere? Det er ikke noe problem. Du kan finne en høydejusterbar lampe her.

  Har du flere spørsmål om pendellamper med tekstilskjerm? For eksempel når det gjelder dimming, størrelse eller montering? Ta da kontakt med oss på telefon 23 96 04 30eller via kontaktskjema. Vi ser fram til å høre fra deg.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.