Taklamper landlig / rustikk

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Taklamper i landlig stil:

  modern living i rustikk innpakning

  Taklamper i landlig stil

  Hva kjennetegner den landlige stilen?

  Vi vil betegne den landlige stilen slik: koselig, ukomplisert og langsom. Dette er noe vi stadig lengter etter også i den hektiske storbyen hvor tiden aldri står stille.

  En innredning i landlig stil består av noe mer enn en taklampe i landlig stil. Det betyr for eksempel at veggene må være riktig stylet, at møblene er i de rette materialene og at alt av interiør harmonerer i stil og farger. Taklampen i landlig stil er imidlertid et viktig element. Uten taklamper i landlig stil ville jo rommet vært mørkt. Taklampen sørger for grunnbelysning i rommet.

  En taklampe i landlig stil forener rustikke deler som jern med andre naturlige materialer som tre og kremfargede eller hvite lampeskjermer i glass. Resultatet er en lampe i svært varme, myke fargetoner. Dette forbinder vi med noe koselig.

  Hvilken taklampe i landlig stil passer inn i ulike rom?

  Grunnregelen er at alle rom trenger grunnbelysning. Ulike rom stiller imidlertid ulike krav til lampen.

  Taklamper i landlig stil

  Stuen

  Stuen er et viktig rom i boligen. Her står kanskje spisebordet i tre med passende benk i tre? Det er kanskje her du setter deg ned etter arbeid for å slappe av? Det høres bra ut. Det kan også hende at du foretrekker å sette deg i godstolen med en bok, og her har du plassert en gulvlampe i landlig stil. Kanskje slapper du best av på sofaen.

  Uansett hvordan din landlige stil ser ut: Du trenger en taklampe i landlig stil for å fremheve stilen. Vi anbefaler en lampe med lyssterkt lys med mindre du foretrekker den rustikke sjarmen som du bare finner i riktig gamle hus på landet. Her er det nesten ingen belysning på kvelds- og nattestid.

  Fünfflammige Deckenleuchte Mattia im Landhausstil

  Kjøkkenet

  Kjøkkenet er et rom hvor du trenger god og funksjonell belysning. Dette får du ved å montere benkearmaturer under kjøkkenskapene eller pendellamper over arbeidsbenken, alt i stilig design og med LED-teknologi. Det er ingenting som tilsier at du ikke kan benytte moderne belysningsteknologi i en moderne, landlig stil.

  Du bør være klar over følgende når du skal innrede boligen i en landlig stil: Kombinerer du ulike stilretninger skaper du noe mer individuelt, noe som gir deg mer glede. Det kan godt hende at du vil litt bort fra det rustikke og foretrekker en moderne, lett, landlig stil med bruk av lyse tresorter og rene former. Dette minner jo mye om den skandinaviske stilen? Helt riktig. Den skandinaviske stilen er bare en variant av den landlige stilen. Det visste du kanskje?

  Taklamper i landlig stil

  Gangen

  Hvis vi ser bort fra villaene i landlig stil, er de fleste ganger som oftest ganske små. Ofte er det også lavt under taket. I gangen bør du derfor velge en taklampe i landlig stil som ikke gjør rommet mindre enn det er fra før. Lav høyde på lampen gjør at den lyssetter rommet autentisk uten å oppta for mye plass.

  Hvis du ikke er så opptatt av å ha rustikke lamper og små lampeskjermer i gangen, anbefaler vi å montere moderne innfellingsspotter. Disse føyer seg nemlig fint inn i taket slik at lampen og taket går i ett. Mange hoteller med innredning i naturlige materialer benytter innfellingsspotter. Dette er riktignok ikke tradisjonell belysning, men det ser stilig ut.

  Taklamper i landlig stil

  Soverommet

  Når du ligger i sengen på soverommet med landlig innredning og ser opp i taket, skal du ikke bli blendet av lyset fra taklampen. Du bør derfor passe på hvordan lyskildene er rettet hvis du har en taklampe med flere lyskilder. Lyskilder som er rettet oppover er en god løsning. Lyset som reflekteres fra vegger og tak skaper et mykt lysbilde i rommet. Perfekt på soverommet.

  Ønsker du å gjøre det enda mer koselig? Koselige tekstiler (tepper, puter, dyner) betyr mye i den landlige stilen. Det er derfor ingenting i veien for å ha en taklampe i en koselig tekstil. Vi snakker naturligvis om taklamper i tekstil. Lyset fra disse vil virke både mykt og varmt.

  Hva slags lyskilde kan du sette i en taklampe i landlig stil?

  Du vet sikkert at taklamper i landlig stil gjerne lages i varme farger. Fargegivningen omfatter imidlertid ikke bare lampens stamme og materialer, men også selve belysningen eller nærmere bestemt lysfargen: Denne bør være varmhvit. Ikke mer enn 3 300 kelvin. Et blått, “kaldt” lys har ingenting å gjøre i den landlige stilen (og heller ikke i andre innredningsstiler i rom hvor du vil ha det koselig).

  Dette kan du påvirke mest når du benytter LED-pærer. Se på produktdetaljene i nettbutikken, blant annet på linjen lysfarge, og nyt av alle fordelene med LED-lys:

  • høy energibesparelse (opptil 90% sammenlignet med tradisjonelle glødepærer)
  • miljøvennlig belysning (høy lysstyrke ved lavt strømforbruk)
  • vedlikeholdsfri (levetid på opptil 50 000 timer)
  • Umiddelbart 100 % lysstyrke (ingen forsinkelse som hos sparepærer)
  • inneholder ikke kvikksølv (du trenger ikke å være redd dersom lyskilden knuser)
  • God til svært god fargegjengivelse (for friskt kjøtt og frukt)

  For øvrig: Flate LED-paneler med ramme i tre er svært trendy i den landlige stilen. Disse kombinerer det tradisjonelle med det moderne. At det ene ikke utelukker ikke det andre, er noe du vet allerede. Mange er klar over dette og kombinerer gjerne den landlige stilen med new country eller den skandinaviske stilen, kanskje med litt vintagepreg eller et snev av den industrielle stilen.

  Taklamper i landlig stil
  Taklamper i landlig stil
  Taklamper i landlig stil
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.