Pendellamper

Pendellamper – for lyse og lystige bordsettinger

Pendellampe, takpendel, hengelampe; godt lys har mange navn. Denne typen lampe henger fra taket og er et populært innslag i hjem over hele verden. Det vanligste er å henge en pendellampe over spisebordet, men den kan også fint brukes i andre rom, for eksempel på kontoret eller soverommet.

Pendellamper fungerer nærmest som svevende kunstverk. De skaper en innbydende, trivelig atmosfære og lar deg i tillegg tilføre rommet din egen personlige stil. Hos oss finner du alt fra stilige designerpendellamper og funklende krystallpendellamper til moderne pendellamper og pendellamper i Tiffany-stil, som alle har forskjellige bruksområder og uttrykk.

Det er populært å bruke pendellamper over spisebordet – og det er det mange gode grunner til. Spiseområdet er hjemmets naturlige samlingsplass, enten det dreier seg om en god middag, pepperkakebaking, lekselesing eller andre ting. Pendellamper passer spesielt godt her fordi de kan høydejusteres og samtidig avgir godt og stemningsfullt lys uten å blende dem til bords. Men hva bør du tenke over når du skal velge pendellampe til hjemmet ditt? Vi gir deg noen gode tips som det kan være lurt å ha i bakhodet når du blar deg gjennom det store utvalget vårt av takpendler.

Ulikt lys til ulike bruksområder

Pendellampene våre fås med ulike lyspærer som avgir forskjellige lysfarger. For en koselig og trivelig atmosfære passer det best med en pære som avgir et varmhvitt lys. Skal man derimot lyse opp arbeidsplassen på kjøkkenet, hobbyrommet eller verkstedet, egner det seg bedre med pendellamper som har et nøytralt eller kaldhvitt lys. Mange av pendellampene fås dessuten med miljøvennlige og energieffektive innebygde LED-pærer samt en praktisk dimmefunksjon som lar deg justere lysstyrken etter dine ønsker og behov.

LED-pendellampe

Liten eller stor pendellampe?

Planlegger du å ha pendellampen over spisebordet, bør du starte med å tenke over størrelsen på bordet ditt. Har du et langt spisebord, kan du med fordel henge opp to eller tre pendellamper etter hverandre for å sikre at enkelte deler av bordet ikke er dårligere opplyst enn andre. Har du et rundt spisebord, er det ofte fint med én stor takpendel, og har du et lite spisebord, er det lurt å velge en litt mindre pendellampe. En grei tommelfingerregel er at diameteren til pendellampen skal være 30 centimeter kortere enn bordplata. Over spisebordet bør det i tillegg være 80–100 cm mellom bordet og underkanten av lampa, og minst 210 cm klaring dersom du velger å henge opp en pendellampe midt i rommet.


Klassisk pendellampe med moderne vri

Kombiner pendellampen med annen belysning

For å få en godt opplyst spisestue trenger man som hovedregel minst to lyskilder: generell belysning i form av downlights eller en klassisk taklampe, pluss én eller flere pendellamper som står for selve områdebelysningen. Når det gjelder den generelle belysningen til spiseområdet, er det også en god idé å bruke vegglamper. Disse gir ofte indirekte lys og sørger for en myk og jevn opplysning av rommet, noe som gjør at du unngår skygger og mørke områder.

Bla deg gjennom pendellampesortimentet vårt for å finne dine favoritter, og ta gjerne en titt på bloggen vår for å få inspirasjon til hjemmebelysningen!

Finn den perfekte pendellampen for hjemmet ditt:

  • Mye å velge blant: Utvalget vårt består av pendellamper i en rekke ulike farger, mønstre og størrelser, slik at det blir enkelt for deg å finne riktig belysning og pendel til hjemmet ditt.
  • Flere stiler, farger og materialer: Enten du er på utkikk etter en eksklusiv krystallpendellampe til storstua eller en fargerik pendellampe til barnerommet: Vi har pendellampen for deg!
  • Trygt, økonomisk og vakkert: Mange av pendellampene våre bruker LED-lys, som med sitt behagelige lys skaper en lun og stemningsfull atmosfære i rommet. LED-pærene produserer svært lite varme, er energieffektive og varer lenge.
  • Enkelt å kombinere: Pendellampene kan kombineres med vegg-, bord- og taklamper. Bruk en taklampe som hovedbelysning og en pendellampe som områdebelysning. Du kan enten bruke samme stil og design på alle lamper, eller bryte opp og skape fine kontraster – valget er ditt!

23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.