Nordisk stil - koselig på skandinavisk vis

Omgitt av en fantastisk natur, fra fjord og dype furuskoger til rått hav og svaberg, har vi utviklet en helt særegen innredningsstil hvor naturen spiller en av hovedrollene. Vi er opptatt av å skape det hjemmekoselig, helst vil vi ha mye naturlig dagslys inn og aller helst vil vi ha gjennomgående lys. Moderne, minimalistisk og enkelt er stikkord som beskriver den nordiske interiørstilen. Er stilen på plass er det bare å nyte en god bok i avslappende omgivelser.

Til produktene i nordisk stil


Louis Poulsen Panthella | 6090075

Inviter naturen inn i stua

Hva betyr det å innrede i nordisk stil?

Naturen som omgir oss tar neste pusten fra oss og i denne gleden over naturen er det mange som finner roen. Danskene er opptatt av «hygge», svenskene «lagom», mens vi nordmenn er stolte av begrepet «friluftsliv». Både danskene, svenskene og nordmennene har formet den nordiske stilen. I form av belysning betyr dette: enkelt design som kan nytes uten å bli forstyrret av for mange detaljer. En beroligende lampe som kan hjelpe oss til å lade batteriene. Og selvfølgelig må man ikke glemme naturlige materialer som bringer naturen inn i stua.

Resultatet: Følelsen av å komme hjem til et rolig miljø som hjelper oss til å senke både tempo og skuldrene.

~ Hygge trumfer alt! ~

Til nyhetene

Våre anbefalinger

Lyset i Norden

Hvorfor er det så viktig med lys i den nordiske stilen?

Dette spørsmålet har et enkelt svar: den svært mørke vinteren har hjulpet oss til å perfeksjonere belysningen og virkningen den har. Dagslys sørger vi for å få inn i hjemmet og vi vil gjerne ha gjennomgående lys dersom det er mulig. I tillegg er den kunstige belysningen svært viktig og skal først og fremst skape velvære. Ofte er hverdagsrommene malt i lyse farger med belysning som skaper det meste ut av rommene. Interiøret er minimalistisk og ryddig. Lampene er estetisk vakre og sørger for en koselig og avslappende stemning. Vårt tips: Lyskilder med lysfargen varmhvit passer ekstra godt inn i den skandinaviske stilen.

~ Lamper som sørger for velvære ~

LE KLINT Lamella | 6086056
Kjøp nå

Med mye kjærlighet til naturen

Hvilke farger og materialer er typiske i den nordiske stilen?

Fjell, sjøer, elver, fjorder og skoger: den nordiske stilen og dens materialer og farger har sitt utspring her. Det ser man selvfølgelig også på lampene i denne stilen. Som et stykke natur som passer ganske harmonisk inn i stua. De rene linjene med et klart og funksjonelt design sørger for det.

Mer inspirasjon til den nordiske stilen finner man også i motiver fra dyre-, plante og eventyrverden. Man må heller ikke glemme fantastiske mønstre. Kort fortalt: det man finner rundt seg i naturen kan godt finne veien inn i den nordiske interiørstilen.

Bordlampen Nordic | 6054872

Materialene i den nordiske stilen

Tre er selvfølgelig et av de viktigste materialene – naturligvis også når det kommer til lampene. Vi er glad i lyst treverk som eik, furu og bjørk. Naturmaterialet tre har en varm og koselig effekt og gir lampene et naturlig preg. Ved bruk av tre til lampekroppen glir lampene rett inn i interiøret og understreker fokus på enkelthet og hygge.

Men også andre materialer som ull, lær, sten, kobber og glass finner sin plass i den nordiske stilen. Det er miksen som gjør det!

Northern Fold | 7013118

Fargene i den nordiske stilen

De friske fargene fra naturen benytter vi oss gjerne av i den nordiske stilen med vegger, møbler og lamper. I tillegg reflekterer lyse farger lyset på best mulig måte! Hovedfargene i den nordiske stilen er hvitt, blått, grønt, lyst treverk og pastelltoner. Disse vennlige fargene bekjemper selv den kaldeste vinterdagen.

Kjedelig trenger det heller ikke å bli i den nordiske stilen når det kommer til farger: Bevisste fargeavbrekk som en aksentvegg livner det hele opp. En lampe kan også være et ideelt innredningsobjekt som kan bryte opp med en annerledes eller mørk farge.

Kjøp nå
Northern Birdy | 7013102

Skandinaviske designikoner

Louis Poulsen, Birger Dahl & Co. i rampelyset

„Keep it simple!“ – denne hovedregelen har skandinaviske designere fulgt allerede i flere tiår. Det har resultert i tidløse klassikere med et nøkternt utseende og klare linjer. Slike lamper gjør mye ut av seg uten å rope så høyt med mye detaljer.

Artisjokken av Poul Henningsen er et eksempel på det. En pendellampe som opprinnelig ble designet for restauranten «Langelinie Pavillonen» i København i 1958. I dag er lampen et markant belysnings-høydepunkt i hjemmene til mange lampe-kjennere. Eller den stilfulle Birdy av Birger Dahl. En bordlampe som forener funksjonalitet og design – og det allerede siden midten av det 20. århundre.

~ Tidløse skjønnheter ~

Nordiske toppmerker

Art. nr. 6505617

Checkbox nordisk stil

  • Hovedkjennetegn på den nordiske stilen: Gjennomgående lys i hovedrommene!
  • Lamper, møbler og interiørartikler formidler en hjemmekoselig atmosfære
  • Et minimalistisk interiør og lampedesign gir „luft til å puste“
  • Hvitt og forskjellige pastelltoner er både stilig og reflekterer lyset optimalt
  • Naturmaterialer som treverk, ull, sten og lær finner man gjerne på lamper, sofaer osv.
  • For en enda hyggeligere atmosfære: bruk lysfargen varmhvit!
  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.