Lommelykter

Lommelykter

Funksjonelt, bærbart lys

Ulike lommelykter

Dagens lommelykter eller mobile lyskilder bruker avansert belysningsteknologi og har mange tilleggsfunksjoner. Du får moderne lommelykter fra kjente merker som både tåler vær og vind og som er slag- og støtsikre. Disse tåler å utsettes for all slags vær og går ikke i stykker selv om de faller mot gulv eller steinete underlag. Du får også lettvektsmodeller på ca. 100 gram. Gummihåndtak gjør at de ligger godt i hånden, også ved ekstreme forhold. Noen lommelykter har en praktisk bærehempe som kan festes til beltet.

Du får lommelykter i alle mulige størrelser og former. Noen er flate eller svært kompakte og bare 10 cm lang. Disse passer godt inn i hanskerommet eller skolesekken. En annen variant er campinglykten som du trygt kan bære med deg og sette fra deg.

lommelykt fra hintz
lommelykt fra smartwares
lommelykt fra duracell
lommelykt fra brennstuhl

Brukes oppladbare batterier eller vanlige batterier i lommelykter?

Det fins lommelykter med oppladbare batterier, mens noen drives med vanlige batterier. En vanlig batterityper er AA eller D. Typen 3LR12 er vanlig i flate lommelykter. Passende batteri er oppgitt i produktbeskrivelsen og kan bestilles sammen med lykten.

Lommelykter med oppladbart batteri brukes mye på campingtur. Campinglamper med oppladbart batteri kan lades med USB og fungerer også som mobillader.

En annen variant er lommelykt med dynamo. Disse har en sveiv slik at bevegelsesenergi gjøres om til elektrisk energi. Dette er en enkel løsning som gjør at du er sikret lys og slipper å gå tom for batteri i et kritisk øyeblikk.

Hva betyr lumen i beskrivelsen av en lommelykt?

Lumen (eller lysfluks) angir lyskildens lysstyrke. Denne angivelsen er den samme for lommelykter som for lamper innen- og utendørs.

Moderne lommelykter har ofte LED-lys i stedet for den mye brukte kryptonpæren. Bruk av LED gjør at batteriets levetid kan være opptil 10 timer. Batteriene i campinglykter kan holde hele 30 timer. Bruk av Cree LED-lys av høy kvalitet kan generere en lysfluks på 300 – 600 lumen. Mange lommelykter kan dessuten dimmes ned. Lysets rekkevidde kan være flere hundre meter avhengig av lommelyktmodell og kan ofte reguleres.

lommelykt fra duracell

Trenger du råd og veiledning om lommelykter eller har du andre spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hos kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.