RÅDGIVER

Utebelysning med kamera

Flerfunksjonelle enheter for komfort og sikkerhet

Utelys med kameraer er flerfunksjonelle enheter: De lyser opp områder sterkt og trygt med energieffektive LED-lys, overvåker med sensorer og video, og fungerer også et intercomsystem. Utendørskameraene er integrert i hjemmets Wi-Fi-nettverk. Du kan deretter få tilgang til kameralyset fra hvor som helst ved hjelp av en smarttelefonapp.


Hva er fordelene med utelys
med bevegelsessensorer og kameraer?

Hjem- og hagebelysning

Hjem- og
hagebelysning

Avhengig av produkt tilbyr utendørslys med kamera en lysstyrke på flere 1000 lumen. Dette sikrer utmerket opplysning av området.

Sensorstyrt overvåkning

Sensorstyrt overvåkning

Takket være en Wi-Fi-tilkobling sender kameraer med sensorer umiddelbart et pushvarsel til smarttelefonen når bevegelsessensoren aktiveres.

Toveiskommunikasjon

Toveiskommunikasjon

Når postbudet eller gjestene kommer, kan det integrerte intercomsystemet brukes til å kontakte dem umiddelbart – også når man er på ferie.


Hva må jeg være oppmerksom på med
utendørskameraer med lys?

Wi-Fi-tilkobling

Wi-Fi-tilkobling

Utelys med kamera er integrert i Wi-Fi-nettverket. Før installasjon må det sjekkes om Wi-Fi-signalet når dette punktet i huset.

SD-kort kreves

SD-kort kreves

Separate SD-kort med opptil 64 GB kreves ofte for å ta opp videoer med høy oppløsning. Disse er ikke inkludert.


Ekstra kameraovervåkning rundt huset

Hvis god utendørsbelysning allerede er tilgjengelig, er det verdt å installere ekstra kameraovervåkning. Utendørs kamerasett som er batteridrevne anbefales til dette. Selv om disse produktene ikke tilbyr orienteringsbelysning som en utelampe, har de ofte en liten spot som muliggjør opptak med høy oppløsning selv om natten.


Plassering for utendørslamper med kameraer

Inngangsdør

I tillegg til innbruddssikring gir plassering på inngangsdøren mulighet for å kommunisere med besøkende og postbudet samt optimalt lys for trapper og gjør det enklere å finne nøkkelhullet.

Oppkjørsel

Overvåkning av garasjeporten øker innbruddsbeskyttelsen. I tillegg gir det sensorstyrte lyset optimal orientering ved innkjøring i garasjen eller ved lasting og lossing på gårdsplassen.

Terrasse

Terrassedører og glassdekkede fronter er ofte mål for innbruddstyver. Sterk belysning avskrekker ubudne gjester og oppfyller også funksjonen til et vanlig utelys.

Hage

Innbruddstyver kan nærme seg huset fra ulike inngangspunkter. Med opptaksvinkler på opptil 180° og en rekkevidde på opptil 10 m blir det enkelt mulig å overvåke hagen med en lyskaster på fasaden med en lysstyrke på 2000 lumen.


Hvilke juridiske forhold må overholdes?

Bruk av utendørskamera med lys er underlagt juridiske rammebetingelser. I tillegg må besøkende til eiendommen, bl.a. postbud eller gjester, opplyses gjennom skilting eller lignende om at eiendommen er under videoovervåkning. Vær også oppmerksom på produsentens instruksjoner og finn ut av hvilke lokale forskrifter som gjelder.

Hva er tillatt?

  • Filming av egen eiendom

Hva er forbudt?

  • Filming av naboeiendommen

  • Filming av gater og fortau

  • Ulovlig filming av personer

En viktig merknad: Hvis kameraet tar opp en innbruddstyv, må videoen ikke legges ut på internett som privatspaning. Opptakene skal overleveres til politiet!


Hva må jeg være oppmerksom på med
utendørskameraer med lys?

Direkte kabling

Batteridrift

Med støpsel


Hvordan er utendørskameraer beskyttet mot været?

For å tåle skiftende vær ute er utendørskameraer utstyrt med beskyttelsesklasse IP44 eller høyere, og materialet er ekstra temperaturbestandig. Nøyaktig informasjon om det enkelte produktet finner du i produktdetaljene.

Finnes det innebygde/
skjulte kameraer?

I henhold til lovbestemmelsene skal besøkende til eiendommen alltid informeres om videoovervåkning. Det finnes imidlertid også mye mer usynlige kameraer, f.eks. innebygd i en ringeklokke.


Sammenligning av utendørskameraer med belysning

  XLED Cam 1 Smartlight 7869-750 Smartlight 7892-750
Merke Steinel Konstsmide Konstsmide
Belysning 2.200 Lumen 2.400 Lumen 800 Lumen
Grad av beskyttelse IP44 IP54 IP54
Strømforsyning Nettstrøm Nettstrøm Støpsel
Nettverkstilkobling Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi
Trådløs bro kreves X X X
Regulerbar ved montering ved montering ved montering
Bevegelsessensor
Integrert mikrofon
Nattsynmodus X
Innebygd alarm X
Minnekort inkludert 8 GB SD-kort maks 64 GB –
ikke inkludert
maks 64 GB –
ikke inkludert
XLED Cam 1 Smartlight 7869-750 Smartlight 7892-750
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.