LAMPESERIER

Louis Poulsen PH 5

Poul Henningsen på sitt beste!

PH 5 av designikonet Poul Henningsen ble skapt i 1958 basert på et akutt behov – og utviklet seg til en udødelig designklassiker. PH 5s innovative treskjermsystem, som sender ut mesteparten av lyset nedover uten å blende, ble et varemerke ikke bare for Poul Henningsen, men også for designmerket Louis Poulsen.


PH 5 lampen - forskjellige varianter av en klassiker

Tidløs hyllest til sekstitallet

Den klassiske Louis Poulsen PH 5-lampen har en diameter på 50 cm og er ferdig i matt, elegant hvit. I dag finnes designikonet i mange luksuriøse farger som kobber og messing, samt i fyldige farger som blått og rødt, som gir slående fargekontraster i stuen.

PH 5 Original

Klassisk i matt hvit eller i en av de mange fargene, ∅ 50 cm

Oppdag nå

PH 5 Mini

En mindre variant med originale
proporsjoner, men ∅ 30 cm

Oppdag nå

PH 5 Monochrome Black

Et designstatement, moderne
og luksuriøst, ∅ 50 cm

Oppdag nå


Synonym for blendefri belysning

Det er det PH 5 fra Poul Henningsen er

PH 5 ble laget i 1958 som et svar på de forskjellige størrelsene på lyspærer som er tilgjengelige på markedet. Designer Poul Henningsen erklærte den gang at han var opprørt over at produsentene av lyspærer ikke handlet i kundenes interesse.

Derfor designet han en armatur som kunne brukes med nesten alle størrelser på lyspære. PH 5 ble imidlertid mer enn det – synonymt med fullstendig blendingsfritt lys takket være det revolusjonerende skjermdesignet.

Opplev PH 5 lampeserien


Poul Henningsen

Designer

Poul Henningsen

Etter å ha studert ved Frederiksberg Tekniske Skole og Teknisk Skole i København fra 1911-1917, konsentrerte designikonet Poul Henningsen (1894-1967) seg om lysdesign – og det er dette han er kjent for.

Gjennom hele livet jobbet han med designermerket Louis Poulsen, og perfeksjonerte arbeidet sitt med forholdet mellom lysstrukturer, skygge og refleksjon. En teori som Louis Poulsen fortsatt bruker den dag i dag.


Flere klassikere fra Poul Henningsen

Louis Poulsen PH 5s innovative treskjermsystem ble også brukt i andre av hans lamper, som hver ble en klassiker i sin egen rett.

PH 2/1 bordlampe

Oppdag nå

PH 3/2 pendel

Oppdag nå

PH 80 gulvlampe

Oppdag nå

PH 3/2 vegglampe

Oppdag nå

PH 3/2 Academy

Oppdag nå

PH Septima

Oppdag nå


Om Louis Poulsen

Louis Poulsen ble grunnlagt i 1874 av Ludvig R. Poulsen som et vinimportselskap, og er i dag et verdenskjent dansk designmerke som har erklært det skandinaviske designprinsippet "form følger funksjon" som sin maksime. Sortimentet omfatter fantastiske design fra klassiske og moderne lyskunstnere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto eller Oki Sato.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.