RÅDGIVER

BELYSNING TIL GANGEN
8 tips for den perfekte entreen

Det er det første rommet vi kommer inn i: gangen. Riktig belysning sørger for at vi umiddelbart føler oss hjemme - og kan ønske gjester velkommen med stolthet. Enten den er lang, vinklet, smal eller med plass nok til å romme mye: det finnes en perfekt belysning for enhver gang.

Handle nå


#1

Hvor lys bør belysningen i gangen være?

For å orientere deg på gangen og være i stand til å utføre nesten enhver aktivitet, er god grunnbelysning på 100-150 lumen per m² viktig. Som regel benyttes taklamper med diffusorer, takspotter med flere lyskilder eller flate LED-paneler med stort, homogent lysutslipp.


#2

Belysning for lange eller vinklede ganger

Lange korridorer krever - avhengig av utstrålingsvinkel og lysstyrke - flere lyskilder med jevne mellomrom. I vinklede ganger må hvert underområde belyses separat.

Skinnesystemer er å anbefale for ganger uten tilstrekkelig mange strømuttak. Lysskinner muliggjør individuelle belysningsløsninger basert på bare én strømtilkobling. De enkelte spottene kan justeres, og systemet kan utvides når det måtte passe.


#3

Automatiser belysningen på gangen

Enten du kommer inn med fulle handleposer eller er på gangen om natten: ofte er det ønskelig å slippe å måtte famle etter lysbryteren. En god løsning på dette er innfelt belysning med bevegelsessensor, som automatisk slår på lyset når det er trengs.

Dette kan du få til helt uten kompliserte løsninger. Med en smart lyspære, for eksempel fra Philips Hue, skrudd inn i en hvilken som helst lampe på gangen og koblet til en trådløs, batteridrevet bevegelsessensor via app, har du alt du trenger for en famlefri nattestid.


#4

Indirekte belysning

Indirekte lys skinner ikke direkte inn i rommet, men reflekteres av vegger og tak. Denne typen rombelysning er spesielt behagelig, blender ikke og skaper ingen skygger. Vegglamper med et matt skjerm og lamper som lyser oppover og/eller nedover er populære her.


#5

Innbydende belysning

Gangen er det første vi møter når vi kommer inn hjemme. For å skape en best mulig stemning, bør lysfarge være på mindre enn 3300 Kelvin. Om belysningen har en fargegjengivelse på Ra 80 eller høyere, er det også enkelt å sjekke dagens antrekk i speilet, ettersom fargene gjengis optimalt.

LED-pæren er dagens altmuligmann. Den kan gjengi hele lysets fargespekter, naturtro fargegjengivelse og en lysstyrke, levetid og energieffektivitet som knapt er til å tro. LED kan brukes i hvilken som helst lampe med fatning.


#6

Lys på kommoden

Kommoder, vinduskarmer og hyller har ofte bruk for ekstra lys, fordi man ofte legger nøkler og viktige papirer her. Men selv om det ikke er noe direkte på kommoden som trenger å lyses opp, ser møbler og vinduskarmer ganske enkelt bedre ut hvis de suppleres med en tiltalende, lysende design. Bordlamper er det åpenbare valget og krever bare en stikkontakt i nærheten for å gi en lysende oppgradering.


#7

Allsidige lamper

Plassen på gangen er begrenset, så hvorfor ikke kombinere funksjonen til en lampe med en hylle, oppbevaringsplass eller til og med garderobe? Allsidige lamper er mer enn bare lyskilder. De er hverdagshjelpere som kan lade mobilen, oppbevare småsaker, avlaste sidebordet og til og med fungere som møbel.


#8

Pendellamper til gangen

Praktisk og fremfor alt stilig: Pendellamper på gangen er ekte blikkfang, ettersom lampedesignen alltid er godt synlig. Man bør passe på at pendellampene henger i en slik høyde at høye beboere og gjester lett kan gå under dem. En avstand på 200 cm mellom gulvet og armaturens underkant er ideell for de fleste husstander.


FAQ: Ofte stilte spørsmål om belysning av gangen

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.