Birger Dahl og kjærlighet til formgivning

De tidløse kultlampene Birdy & Dokka

Han betraktes som en pioner og banebryter for moderne skandinavisk lysdesign. Birger Dahl (1916-1998) skapte seg også et navn som interiørarkitekt og industridesigner i midten av ​​forrige århundre. I dag kjenner vi hans mest berømte lampekreasjoner under navnene Birdy og Dokka.


Nye visjoner for lampedesign

Lekende design og intrikate detaljer var ikke en del av Birger Dahls repertoar og formspråk. For Dahl var geometriske former som kjegler, sirkler og sylindere de definerende stilelementene som han levendegjorde sine design med. Ved å fokusere på formens renhet, fokuserte han alltid på selve objektet - en annen grunn til at hans design til denne dagen er tidløse mesterverk.

DOKKA: TIDLØS OG ALLSIDIG

Norsk design i fokus

Som sjefsdesigner i det norske elektronikkfirmaet Sønnico skapte Birger Dahl i 1954 en ekte designklassiker, Dokka-pendelen. Det var den første norske lampen som ble tildelt gullmedalje på Triennale di Milano. Fra da av ble norsk design i økende grad gjenstand for internasjonal interesse. I dag tilbys Dokka av belysningsselskapet Northern i forskjellige farger - alt fra svart til gult.

Se mer

BIRDY: KLASSISK SKANDINAVISK

Stilfullt formspråk

I 1952 tegnet Birger Dahl bordlampen Birdy - den gang fortsatt under navnet s-30016. Fra da av ble den produsert og solgt i mange år av elektronikkprodusenten Sønnico. Først i 2013 ble s-30016 gjenutgitt i en modernisert versjon av det unge norske designfirmaet Northern og fikk sitt nåværende, særegne navn. Kultlampen Birdy er tilgjengelig i forskjellige farger som bord-, gulv- og vegglampe og er et symbol på klassisk skandinavisk design.

Se mer

DAHL: SYMBIOSE AV GLASS OG MESSING

Design-highlights fra fortiden

I anledning Birger Dahls (1916-1998) hundreårsjubileum, brakte Northern en lampe på markedet som han hadde designet i 1956. Han designet opprinnelig pendellampen for Stortinget. I dag bærer den navnet Dahl - rett og slett oppkalt etter skaperen Birger Dahl. Lampen, laget av håndblåst glass, følger, som alle designerens kreasjoner, enkle geometriske former og er, som Birdy og Dokka, en tidløs klassiker som passer perfekt inn i moderne innredning.

Se mer


Northern

Det fortsatt unge designfirmaet Northern ble grunnlagt i 2005 av Ove Rogne i Oslo. Selv om selskapet er relativt ungt, har det allerede en stor fanbase rundt om i verden. Northerns hemmelighet: den fascinerende kombinasjonen av skandinavisk design og livsstil med avslappet, bekymringsløs moderne kjølighet. I tillegg til nyutgivelser av Birger Dahl, pioneren innen norsk lysdesign, inkluderer serien særegne lamper som Heat pendellampe av designer Johanna Forsberg, Balancer vegglampe fra Yuue eller Oslo Wood gulvlampe fra Ove Rogne.

Alle lamper fra Northern

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.