RÅDGIVER

STUEBELYSNING
8 tips for en fortryllende atmosfære

Stuen er for mange av oss hovedrommet i en leilighet eller et hus. Her tilbringer vi mesteparten av tiden med familie eller venner. Ikke rart at dette rommet skal være komfortabelt og koselig. Med riktig belysning kan du gjøre stua til et rom som alle vil misunne. Du kan velge mellom alt fra klassisk generell belysning, lysekroner, leselampe eller kanskje en bærbar lampe som gir smart kontroll over lyset og kan flyttes etter ønske? Det er lov å kombinere akkurat som du vil, slik at du føler deg bekvem.

Handle nå


#1

Taklampe som et stilig tilbehør over sofaen

I de fleste stuer er sofaen det viktigste møbelet og et sted å slappe av alene eller sammen. Den klassiske hengelampen kan ikke bare plasseres klassisk over stuebordet i midten av rommet, men kan med fordel også henges over sofaen og dermed gi belysningen helt nye dimensjoner.


Når du velger pendellamper, er det også viktig ikke bare å velge ut fra størrelsen, men også lysfargen. Husk alltid at stuen er designet for avslapning, så indirekte belysning skaper harmoni og en avslappet atmosfære.

Pendellamper er tilgjengelige i alle tenkelige stiler, fra enkle, nordiske til ekstravagante og glamorøse! Og lampedesignene tilbyr også spennende variasjon når det kommer til materialvalg og farger. Det er ikke uvanlig at opptil flere modeller sniker seg på ønskelisten når det trengs nye lamper.

Alle pendellamper


#2

Gulvlamper som fullfører lesehjørnet

Sett deg ned i din favorittlenestol og les den spennende krimhistorien i fred og ro. Slik ser en vellykket kveld ut. Varm, koselig belysning som gir nok lys til å lese, men som heller ikke lyser så mye at det er umulig å slappe av, er tingen her.


Gulvlamper er tilgjengelig i alle slags stiler og versjoner, fra topp moderne til helt klassisk. Noen gulvlamper er til og med utstyrt med en lesearm, slik at du ikke trenger å slå på hovedlyskilden.

Selv om gulvlampen er stjernen i det koselige lesehjørnet, har den fortsatt alvorlig konkurranse: En hengende lampe plassert over lenestolen eller en bordlampe på sidebordet ved siden av lenestolen tjener også sitt formål og gir interiøret en stiloppdatering der hygge er garantert!

Alle gulvlamper


#3

Bordlamper - som kan flyttes på

Ikke alle bordlamper er like. I tillegg til design, farge og materiale, skiller de seg også ut når det gjelder fleksibilitet. Mens noen på grunn av ledningen har sin faste plass i stua, kan andre ganske enkelt flyttes etter behov.


Light to Go eller bare bærbare lamper som kan brukes fleksibelt, er et flott tillegg til sommerhagen eller balkongen. Fraværet av ledning gjør de også perfekte for stua, akkurat der de trengs. At de finnes i attraktive design skader heller ikke.

Men selv med bordlamper med ledning er du ikke helt tapt. Disse lampene vil for alltid være en klassiker, der alt som trengs er en stikkontakt i nærheten, og vips lyser din favorittlampe opp ethvert stuehjørne, fra skjenken eller sidebordet.


#4

Iscenesett kommoden med vegglamper

Vegglamper er også egnet for stuen. For eksempel over kommoden eller hyllene. De kan også plasseres bak en sofa eller ved siden av en dør. De utfyller i tillegg andre lyskilder i rommet helt perfekt.


De kan også være et nyttig tilbehør i stedet for en bord- eller gulvlampe eller til og med brukes i stedet for en hovedlyskilde slik som en pendellampe. De gir et behagelig varmt hvitt lys for å bla gjennom favorittboken din og gir rommet en iøynefallende interiøroppdatering.

Ettersom vegglamper henger i øyehøyde, er de et direkte blikkfang. Med sin uvanlige design kan de være et spesielt samtaleemne, på måten de vakkert utfyller stuebelysningen. En relativt kompleks installasjon er heller ikke alltid nødvendig, siden noen modeller til og med er tilgjengelige med ledning med plugg til stikkontakten!

Alle vegglamper


#5

Spotlights og spotlights - fokusert, funksjonell belysning

Takket være spotlights og svingbare spotlights, er det mulig å justere lyset som du ønsker på dine favorittsteder i stua. Juster dem etter behov slik at søkelyset rettes dit du synes er best.


Spotlights kan dekorere veggen ved siden av taket i stua. Det som tidligere ble ansett som fullt funksjonell belysning, er nå også stilig - en kombinasjon av funksjoner som kan sees.

Spotlights og spots gjør en flott figur individuelt, men de er også effektive når de kombineres. Slik kan lyset ditt rettes i forskjellige retninger i stua - og dermed markere flere områder og dekorative gjenstander i rommet.

Alle spotter og spotlights


#6

Når grensene er uskarpe, dukker det opp virkelige blikkfang!

En hengende gulvlampe eller en stående hengelampe? Ikke alle lamper kan settes i bås - og slike modeller blir garantert et samtaleemne i stua blant interiørdesignelskere, som alltid leter etter nye designkreasjoner.


En bordlampe som ser ut til å flyte, er også et ekstraordinært blikkfang i stua. Eller er det faktisk en gulvlampe hvis ramme er selve ledningen? Også en veldig spesiell konstellasjon: En bordlampe som henger i taket!

Til syvende og sist er det slik at hvis du vil gi stua en ekstravagant følelse, anbefales lamper som bryter konvensjonene og de vanlige, velprøvde produktkategoriene!


#7

Effektiv belysning av store, åpne områder og oppholdsrom

Åpne oppholdsrom, hvor stuen, spisestuen og kjøkkenet er et stort, åpent område, kan belyses fleksibelt og effektivt med moderne skinne- og wiresystemer. Med moderne belysningsteknologi kan du tenke utenfor boksen, og selv vinklede områder blir optimalt utstyrt med lys.


Det gode med denne løsningen: Med bare én stikkontakt kan forskjellige områder i den åpne stuen belyses. Skinne- og ledningssystemer kan forlenges etter ønske og utstyres med alt fra spotter til pendellamper, samt ekstra skinner, kontakter og vinklede forbindelser. Så fleksibelt som den kan bli!

Skinne- og ledningssystemer som kan styres med en fjernkontroll, app eller talekommando er spesielt praktiske og moderne. Lyset kan dermed enkelt slås på og av, dimmes eller lysfargen endres fra sofaen. Hele lysscenarier kan også opprettes med disse smarte løsningene.

Alle skinnesystemer


#8

Mer moro og komfort med smarte stuelamper

Når du har slått deg ned på sofaen, er det superkomfortabelt å ikke trenge å stå måtte opp igjen for å dempe lyset i stuelampen eller velge en annen lysfarge.


Takket være en smarttelefon-app er det også mulig å planlegge daglige lysrutiner for forskjellige stuer. Om morgenen slås for eksempel et universelt hvitt lys på, på et bestemt tidspunkt, etterfulgt av en periode med varmt og koselig lys sent på ettermiddagen.

Mange smarte stuelamper kan ikke lenger bare styres via appen eller fjernkontrollen, men kan også slås på og av ved hjelp av talekommandoer. Etter "elskling, kan du ta med en brus fra kjøleskapet", kan du også be Alexa direkte om å dempe lyset.

Alle smarte lamper


Ofte stilte spørsmål om rombelysning

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.