Hodelykter

Hodelykt lyser opp brukerens synsfelt

Lenge kjent og elsket blant fjellklatrere og campere, kan hodelykten nå glede seg over stadig større utbredelse. Hodelykten er, på samme måte som lommelykten, en kompakt og mobil lykt med egen strømforsyning. I sammenligning med lommelykten har hodelykten to avgjørende fordeler: gjennom at hodelykten festes på hodet har brukeren alltid begge hendene fri til å arbeide, klatre, male osv. Utover det faller lyset fra hodelykten alltid nøyaktig i brukerens synsfelt.

Praktisk belysning ikke bare for campere og eventyreren

Til utendørs aktiviteter, som fjellklatring, camping eller grottevandring, har hodelykten lenge ikke vært noe hemmelig hjelpemiddel. Imidlertid har joggere, turgåere og syklister oppdaget at de lange, mørke vinterkveldene ikke trenger å være noe hindring for hobbyen deres, da hodelykten er en praktisk hjelper i mørket. Også kunstmalere og handymannen, som foretar detaljarbeid eller arbeider i smale vinkler av huset, benytter gjerne hodelykten som siste utvei. Alt etter anvendelsesbehov, må man holde øye med bestemte egenskaper ved hodelykten. Hos en jogger, er det eksempel viktig at hodelykten sitter godt, og takler de konstante ristningene til tross for svetteutviklingen i pannen. Til dette formålet skal hodelykten være i besittelse av et bånd i et ristesikkert og svettabsorberende materiale.

Forskjellige typer hodelykter

Hodelykter adskilles hovedsakelig av deres form for lyskilde. Det er på den ene siden de hodelyktene som drives av en halogenpære, og på den andre siden hodelykter med LED. Også kombinasjonen av de to, de såkalte hybridhodelyktene er tilgjengelige. Hybridhodelykter har både LED og halogenpærer, som man kan skifte mellom etter behov. Det er praktisk, da mens halogenpærer bruker mer energi, har de også bedre rekkevidde. LED er energibesparende, men har en kortere rekkevidde. Hvilken type hodelykt man skaffer seg, henger altså betydelig sammen med anvendelsesbehovet: til hobby og sport er en hodelykten med kort rekkevidde tilstrekkelig, til profesjonelt bruk er det ofte bruk for en lengre rekkevidde.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.