Halogen nedfelt utebelysning

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Bakkespotter utendørs IP65/IP67/IP68

  Utebelysning med høyere beskyttelse mot fukt

  led nedgravningsspot

  Hva betyr IP65/IP67/IP68?

  Bakkespotter med IP65, IP67 og IP68 er støvtette og er mer beskyttet mot inntrengning av fukt.

  IP65 betyr at armaturen tåler vannsprut, mens IP67 betyr at armaturen tåler neddykking i vann en viss tid. Sistnevnte kan derfor også felles ned i en innkjørsel og tåler å være under vann en kort periode ved kraftig regnvær.

  Lamper med IP68 er vanntette og tåler langvarig neddykking i vann. Disse benyttes for eksempel til undervannsbelysning i svømmebasseng. Det er viktig å legge merke til maksimal dybde under vann. Bakkespotter med IP68 tåler ulike dybder. Noen kan brukes på 10 meters dyp, andre på 2 meters dyp, mens noen bare tåler 0,5 meters vanndybde. Informasjon om dette finner du i produktbeskrivelsen.

  Tåler bakkespotten å kjøres på?

  Hvis bakkespottene skal brukes i en innkjørsel, må de tåle å bli kjørt over. I produktbeskrivelsen finner du ut om lampen tåler å bli kjørt over og hva den maksimale belastningsgrensen er. Noen bakkespotter tåler for eksempel en belastning på opptil 500 kg, mens andre tåler å belastes med 1,5 tonn.

  gramos nedfelt lys ute terasse
  bartosz nedfelt lys spot

  Hva slags lyskilde kan benyttes i en utendørs bakkespott?

  De fleste bakkespotter har en fatning som passer til reflektorpærer, for eksempel GU10 eller GU5.3 / MR16. I disse fatningene passer som regel LED-lyskilder, og disse er også et godt valg for bakkespotter. Disse er svært energieffektive og trenger knapt vedlikehold. Den lange levetiden gjør at du knapt må skifte lyskilde. Du finner dessuten modeller med fast innebygde LED-lys, for eksempel Cree LED-lys av høy kvalitet.

  Trenger du råd og veiledning om bakkespotter eller har du andre spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.