Flott hagebelysning - inspirasjon til alle formål

Hagesesongen er ganske enkelt den beste tiden på året for å jobbe, slappe av og tilbringe tid med venner. Jo bedre hagebelysning og utelamper du har, jo mer tid kan du nyte utendørs. Men hva er det som er must-haves for å skape det hyggelig utendørs? Og hvordan belyser jeg best mulig, både rundt huset og i hagen? Og du er kanskje også interessert i hvordan du kan lyse opp blomsterbedet, men noen enkle triks?! Vi har laget en enkel oversikt, slik at du enkelt kan bli inspirert til hvordan du kan oppgradere din hagebelysningen!

Våre mest populære merker til utendørsbelysning

Philips AEG Osram STEINEL SLV Lampenwelt.com


Smarthus til utendørsområde

Huset har lenge vært smart, men hagen har nå samme mulighet: Ved hjelp av en app på smarttelefonen eller en fjernkontroll kan man kontrollere lysene utendørs. Det er både praktisk og morsomt. Du kan velge ulike farger, lysstyrker for enhver anledning eller la hele fargespekteret imponere hele kvelden. Det går nemlig an med smarthus belysning i hagen!

Med flotte effekter og farger kan du skape atmosfæriske øyeblikk – til og med på vinteren! Man kan f.eks. styre julelysene med fargerike lyseffekter ute i hagen og roe ned stuen med et varmhvitt lys for en mer komfortabel atmosfære. Alt dette kan styres via smarttelefonen.

Utforsk mer
Smart Home utebelysning

Tips

Hvilken lyskilde burde jeg bruke?

Spar både strøm og miljøet - og gjør det i det vakreste lyset: dette er bare mulig med lysdioder. Også i hagen. En annen fordel: LED lyser umiddelbart 100% - et must-have for lamper med bevegelsessensor!


Hagebelysning for ...

.… husveggen

Utendørs vegglamper gir deg klassisk og effektiv belysning på utsiden av hjemmets fire vegger. I tillegg lyser de opp mørke hjørner, gir hjemmet en varm og hyggelig ramme og setter en signatur på boligen din – så velg en design som reflekterer hvem du er. Vegglamper blir ofte brukt som grunnbelysning utendørs – enten det er på husveggen, på garasjen eller ved inngangspartiet. Vi har energieffektive utendørsvegglamper med LED i en rekke former og fasonger med ulike bruksområder, som elegant lyser opp hjemmet ditt når mørket senker seg.

Se mer
Vegglampe utendørs

Hagebelysning for ...

utespotter

... blomsterbedet

Hobbygartneren vet: det er en seiersfølelse når den selvplantede busken utfolder seg og blomstrer i sin egen hage. Og blomstene som nettopp kun var et lite frø, strekker seg forsiktig ut av bakken. Hvor godt hadde det ikke vært å kunne holde den følelsen, selv om det blir mørkt?! Det er nemlig mulig med spotter med jordspyd. Disse kan stå festen i jorden eller i grusen, og lyse opp der du måtte ønske. På den måten kan hagen også vise sin beste side om natten.

Se mer

Hagebelysning for ...

... terrassen

Å slappe av, slappe av og drømme. For koselige sammenkomster og ville fester. Ja, terrassen er et sted som blir mye brukt og spesielt om sommeren. Og hva er det som alltid er der? Jo, belysningen! Vei- og ytterveggarmaturer eller spotlights som sikrer god generell belysning, gjør trappene synlige og gjør terrassen mer sikker. Og hva med det dekorative? Fargerike opplyste spotlights med jordspyd, praktiske bærbare utendørslys med oppladbare batterier, lyslenker eller solcellelamper i alle former og farger gir deg en atmosfære du bare kan drømme om. Og for å krydre fargene: Smarthus belysning

Se mer
Terrassebelysning
Tipp

Ofte stilte spørsmål
om utebelysning

Hvilket materiale er best for utebelysning?
På utelamper av god kvalitet og holdbarhet, er det ofte brukt ulike typer plast og aluminium. Rustfritt stål er også populært. Disse materialene er, stabile, lettstelte og er lite utsatt for korrosjon. I tillegg passer lampene godt inn overalt, og ser alltid flotte ut.

Hvor høy lysstyrke trenger min utebelysning?
Lumen-verdi gir informasjon om lampens lysstyrke. Watt-verdien er hos LED-lamper ikke lenger egnet for sammenligning. Hvor mye lys en utelampe skal gi kommer an på hvor man bruker den og hva man liker. Naturligvis må en spot i innkjørselen lyse mer enn en dekorasjonslampe på terrassen.

Hvilken IP-kapslingsgrad bør en utelampe ha?
Alle utelamper blir selvfølgelig utsatt for været. Om lampen skal stå under tak, eller plassert i nærheten av et basseng, kan man likevel se på de forskjellige IP-kapslingsgrader (Ingress Protection). Første nummer viser beskyttelse mot fremmedlegemer, hvor vidt det kan trenge inn. Det andre nummeret viser beskyttelse mot vann og fukt. Eksempel: IP44 (beskyttelse mot fremmedlegemer >= 1mm og beskyttelse mot regn og sprut fra alle kanter), eller IP68 (tett mot støv og beskyttet mot å dukke under vann).

Hva er best: Utebelysning med solceller eller strømtilførsel?
Ved praktisk utebelysning, som f.eks. langs veier, er det best å ha lamper som er koblet til strøm. På den måten har man alltid lys når man trenger det. Ved solcellelamper er man avhengig av at batteriet er oppladet. Solcellelamper trenger direkte sollys en hel dag for at batteriet blir oppladet og lampen kan lyse optimalt. Fordelen er at man ikke trenger ledninger og at man kan montere solcellelamper uten spesiell kunnskap.

Hvilke fordeler har utebelysning med bevegelsessensor?
Mange lamper har innebygde bevegelsessensorer. Dette er stor hjelp for komfort, sikkerhet og effektivitet. F.eks. når man kommer hjem med fra butikken med fulle poser, eller når man prøver å låse opp døren. Dessuten er lamper med bevegelsessensor miljøvennlig og varer lenger fordi lyset kun slås på når man trenger det.

Hvilken lysfarge er best for uteområdene?
Dette kommer an på hvor man bruker lampen. 3000 Kelvin anbefales når lampen er ment for hyggelig dekorasjon på f.eks. terrassen. Denne varmhvite lysfarge gjør at hagen blir din andre stue. Ved spotter for innkjørselen eller praktiske lamper anbefales universalhvit lysfarge, 4.000 Kelvin. Til sjuende og sist kommer det an på smak og behag.

  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.