Utendørsbelysning

8028016_utendorsbelysning_utendørsbelysning

God utebelysning er viktig hele året rundt, og kanskje spesielt denne tiden hvor det begynner å bli mørkere. Med en godt opplyst innkjørsel eller inngangsparti hilser du dine gjester og deg selv hjertelig velkommen.

Opplyst innkjørsel og inngangsparti

Lamper og belysning for å lyse opp innkjørselen eller inngangspartiet er det bare deg som setter grenser. Her kan du bruke alt mulig fra pullertlampe til hengelampe. Lyset skal ikke være sterkt, men kraftig nok til å legge huset i en svak glød. Det som alle disse lampene har til felles er at lampene gir hjemmet ditt et varmt og innbydende utseende, samtidig som det viser deg og dine gjester veien trygt inn. Selv om du egentlig kan bruke hva du vil burde du spørre deg selv om hva du skal belyse. Har du tenkt først og fremst på sikkerheten ville pullert lamper eller gatebelysning være det naturlige valget. Pullertlamper eller sokkellamper er ikke høyere enn en halv meter slik at disse lampene er ment kun for å belyse veien frem uten å blende deg og dine gjester. Disse lampene kan fås i ulike størrelser og stiler, utvalget er stort. Noe som også er genialt med disse pullertlampene er at man kan få kjøpt disse med jordspyd eller lyssokler og kan plassere disse hvor det måtte passe deg. Dersom man heller velger vegglamper så finnes det også her et stort utvalg. Her kan man få de tradisjonelle vegglampene som sprer lys i alle retninger, eller du kan velge vegglamper som er med på å belyse opp huset, eller på en bestemt plass.

2501417_utendorsbelysning_utendørsbelysning 3000079_utendorsbelysning_utendørsbelysning 7531550_utendorsbelysning_utendørsbelysning

Større uteområde

Ved å belyse de mørke stedene i hagen eller rundt huset får man uteområdet til å virke større. For å oppnå større rom og dybde kan man sette bedbelysning, portlykter eller stolper i ytterkant av hagen. Det gjør slik at du ikke bare kan kikke ut til en større hage men at du kan sette deg ut å benytte den året rundt. Dette vil ikke bare forandre hagen din men også antall timer som du bruker utendørs.

5522230_utendorsbelysning_utendørsbelysning         5522315_utendorsbelysning_utendørsbelysning

Utendørsbelysning så mye mer enn bare en opplyst innkjørsel

Når man generelt tenker på utendørsbelysning tenker man som oftest på de tradisjonelle vegglampene som henger på ved inngangspartiet, men det er så mye mer enn det. Utendørsbelysning kommer i mange forskjellige variasjoner. Et eksempel kan være lyslenker på enten verandaen for å skape stemning eller henge de opp i trærne for å skape en spesiell atmosfære i hele hagen. Noe som både er praktisk og veldig vakkert er solcellelamper. Med solcellelamper lar du solen ta over strømregningen. Disse kan fås som allmenn belysning men også som dekorasjonsbelysning i form av lykter og figurer. Du kan lese mer i innlegget vårt om solcellelamper her. Med utendørsbelysning kan man også fremheve vakre detaljer som trær og planter i tillegg til at du får et helt nytt bruksrom. Som sagt blir hagen et bruksrom som man kan benytte seg av hele året.

3510052_utendorsbelysning_utendørsbelysning

LED: Holde strømforbruket nede

LED belysning generelt har vokst veldig de siste årene og utebelysning henger ikke etter. Av hensyn til miljøet og til den stigende miljøbevisstheten som preger oss i dag har vi utvidet sortimentet vårt av LED utendørsbelysning. Utvalget vi har i dag av LED utendørsbelysning er enormt. Den perfekte LED utebelysningen fremhever og fullender hustes karakter og dette kan du også få oppleve. LED utendørsbelysning tilfredsstiller både miljøet og din lommebok.

Hvordan skal vi få så mye strøm ut i hagen?

Nå skal vi fortelle deg en glad nyhet. Vi har nemlig strømfordelere til utendørsbruk. Disse kobles inn i det vanlige strømnettet og kan plasseres rundt om i hagen og kan gi strøm til alle de lampene du måtte ønske. Her kan du lese mer om strømfordelere.

7531563_utendorsbelysning_utendørsbelysning 1522974_utendorsbelysning_utendørsbelysning 3000376_utendorsbelysning_utendørsbelysning

Tips

Et tips fra oss når du skal velge deg utendørsbelysing til å lyse opp veien er å velge lamper med bevegelsessensor. Da sparer du strøm og penger ved at de kun brukes når nødvendig. Huset vil også se bebodd ut dersom du reiser vekk, ved at lyset skrues på når noe beveger på seg.  Bevegelsessesensor er praktiske, sparer på strømmen og øker sikkerheten. Du vil fra nå av slippe ulykker på vei inn døra men enkelt og trygt komme frem til døren.

Om forfatter

Relaterte artikler

11 Kommentarer

  • ragnhild

   Hei Torild
   Takk for det! Det var koselig å høre 🙂 Har du noen ønsker eller forslag til et tema du vil at vi burde skrive mere om er det bare å legge igjen kommentar så skal vi nok få til noe 🙂 God lesing!

   Svar
   • Torild

    Synes man finner mye god informasjon om ulike lamper til ulik behov og stil, her på bloggen deres. Så her finner jeg en del tips. Men ja kanskje et tema kunne vært om lamper til spisebordet. Holder på å pusse opp, og trenger litt inspirasjon til noen kule, moderne og stilige hengelamper. Er veldig usikker på hva jeg skal velge i stil, farge og ikke minst lystoning.

   • ragnhild

    Takk for svar! Dette er jeg enig i kan være vanskelig, og det er også et veldig relevant tema. Jeg skriver mer enn gjerne om dette 🙂 Hold deg oppdatert så skal jeg prøve å få til et blogginnlegg om dette, de kommende ukene 🙂

 1. Ane Brun

  Hva med en liste med 10 mer billige og fine lamper til huset. Det er mange lamper jeg synes er fine hos dere, men ofte i litt overkant prismessig for min del hihi. En slik liste hadde jeg satt pris på.

  Svar
  • ragnhild

   Hei Ane! Takk for din kommentar 🙂 Dette er noe jeg også mer enn gjerne kan skrive og inspirere til! Har du andre forslag eller ønsker er det bare å skrive til oss.

   Svar
   • Ane Brun

    Så bra! Da skal jeg følge litt med fremover. Synes dere har mange spektakulære og særegne lamper som jeg liker veldig godt

 2. Jørgen Frisak

  Hei. Vi har hytte på fjellet og det er flere som kommenterer at altfor mange har utebelysning som lyser opp mer enn de skal (bør). Kan dere skrive om utelamper som ikke lyser opp nattehimmelen og altformye rundt der de står?
  Tenker at i steden for å klage, som mange gjør, så kan man heller komme med konstruktive forslag.

  Svar
  • Ragnhild

   Hei Jørgen! Tusen takk for kommentaren din – det setter vi så stor pris på! Takk også for forslag til innlegg, dette kan vi jo selvfølgelig skrive om 🙂 Hold deg oppdatert på bloggen så kommer det et innlegg om dette om ikke så lenge!

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert