Utelamper til hytta

Å finne passende utelamper til hytter er ofte ikke lett. Utseende på lampen har mye så si, men det er også mye mer enn bare det. I dette innlegget tenkte vi å gi noen tips til hvilke utelamper som egner seg for de ulike behovene. Vi har tidligere denne uken fått en henvendelse, hvor vedkommende spurte etter lamper til hytta som ikke sprer unødvendig mye lys ut i lufta. Å få en mer konsentrert belysning, kan være så enkelt som å velge en nedovervendt lampe. Denne vil da spre lys rundt seg men ikke så mye opp eller ned. Disse lampene sørger for en mer alminnelig og generell belysning og er mest vanlig å bruke.

 

Utelamper til hytta

På bildene over, kan du se 2 ulike spotter som fungerer mer som et orienteringslys og hvor du har mulighet til å selv bestemme hvor du ønsker å ha lys. Når man velger spotter som dette til veggen, er det lurt å velge spotter med bevegelig lampehode. Dette gjør det mulig å variere og det er en super anbefaling til deg som er på jakt etter en energieffektiv og funksjonell belysning i uteområdet! Ønsker man derimot å lyse opp hagen eller oppkjørselen, kan man for eksempel velge spotter med jordspyd. De er, i motsetning til andre utendørslykter med fastsatt posisjon, et lyselement med mulighet for å endre posisjon bare på få minutter. Hvor stort et område lamper med jordspyd kan opplyse, avhenger først og fremst av strømforsyningen. Hvis strømmen leveres gjennom en kabel, avhenger bevegelsesradiusen av kabelens lengde. Fleksibiliteten økes derfor betydelig hvis lampen med jordspyd er soldrevet. Klikk her for å se på vårt utvalg av spot med jordspyd.

Utelamper til hytta

Utelamper til hytta

Utelamper til hytta

 

Hyttene som vi kjenner de i dag er ikke lengre det de engang var. Det har skjedd store endringer de siste tiårene i både størrelse, innhold og nabolag og dette påvirker også belysningen. I de senere år har det blitt populært å lyse opp hyttene – enten det er lamper som lyser oppover, bortover eller nedover. Gi hytta et ansiktsløft ved å montere lamper som lyser opp huset og som gir godt lys til uteområdet. Dette vil gjøre at hytten ser innbydende og trivelig ut, men det vil også gjøre at du følee deg tryggere inne i hytten, ved at det er lettere å se hva som foregår på utsiden. Ved å skifte utendørsbelysningen på hytten, fornyes fasaden mer enn du tror.

 

Tips: Bruk lamper eller lyskilder som har sensor hvor lyset automatisk slåes på i skumringen. Dette er et meget effektivt middel for å sikre en mot innbrudd.

utelamper til hytta

Utelamper til hytta

Utelamper til hytta

Sliter du med rustne utelamper?

Rustfritt stål er beskyttet mot vanlig rust, men ikke mot korrosjon i sjønære områder. I områder som er forholdsvis nærme sjøen (opptil rundt 5-10 km, men større påvirkning jo nærmere) vil lampene bli påvirket av saltvann gjennom luft og nedbør. Har du hytte i slike sjønære områder anbefaler vi derfor lamper med spesiell beskyttelse mot korrosjon. Vi i Lampegiganten har et stort utvalg saltvanns resistente lamper. Har du allerede kjøpt lamper som kun er av rustfrittstål, kan du enkelt kjøpe beskyttelsesspray her.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert