10 tips til utebelysning

 

Belysning med solcellelamper utendørs1. Terrassen som din 2. stue

Fra første varme solstråle treffer deg til siste varme dagene i august eller september ønsker mange å kunne tilbringe så mye tid utendørs som mulig. En varm sommerdag i slutten av juni er perfekt for det, da trenger man nesten ikke annet enn noen stearinlys, gode venner og god mat, så er sommerkvelden perfekt. Men, vi har mange andre kvelder som vi også gjerne vil være ute. Mange glemmer at belysning utendørs er mer enn bare noen vegglamper. Hva med å innrede terrassen som en god stue nr 2? Da blir belysning essensiell. Vi har et stort utvalg av både gulvlamper, pendellamper og bordlamper til uteområde. Vær klar til de gode dagene og velg frem til rett belysning av din stue nr 2 nå!

Innred nå

Gode tips til belysning av din unike hage
3. Belysning av din hage, hva må du tenke på?

Perfekt belysning av din hage avhenger av mange ulike faktorer. En av de viktigste faktorene er hva slags hagetype du har. Dersom hagen primært brukes av barna til å leke i, behøves det en helt annen belysning enn om hagen er stedet for avslapping og plassen man bruker til å lese en god bok. Uansett hva slags hage du har, tiden for kjedelig belysning er i alle fall forbi.

Til unik hagebelysning

2. Solcellelamper for fleksibel belysning

Solcellelamper for stemningsfull belysning
Solcellelamper sørger for en flott dekorasjon i hagen, terrassen eller på balkongen og gir en god atmosfære. Solcellelampene har også et stort pluss innen sikkerhet og du får ingen ekstra strømutgifter. Det er heller ingen kompliserte kabler og du trenger derfor ingen tekniske kunnskaper for å kunne montere disse. I forbindelse med solcellelamper er det ofte mange spørsmål. Særlig for oss som bor i nordlige strøk. Hvilke konkrete fordeler har solcellelamper? Hvordan fungerer de? Og hva er hensikten med å velge det fremfor vanlig lamper?

Lær mer om dette

Stibelysning fra Lampegiganten

4. Opplysning av stier og veier

Mange tenker at vegglamper på husfasaden er tilstrekkelig belysning av uteområde. Vi i Lampegiganten tør å påstå at dette ikke stemmer. Selv om man er mest ute i sommertiden, hvor det allikevel ikke er så mørkt, så er det fint å ha muligheten til å bevege seg rundt huset og på tomten sin uten å famle seg frem i mørket. Ved å opplyse små gangveier eller stier i forbindelse med huset, vil man få en hjemmekoselig atmosfære, samtidig som framkommeligheten øker betraktelig. Dersom du i tillegg velger belysning med bevegelsessensor, har du lys akkurat når du trenger det.

Få mer ut av uteområde gjennom belysning

5. Utendørs vegglamper – velkommen hjem!

Vegglamper, en selvfølge til uteområdet
Vegglamper utendørs blir sjeldent glemt i innkjøp av belysning, og det ikke uten grunn. Utendørs vegglamper øker både sikkerheten rundt huset og ønsker deg og dine gjester velkommen. Men, hva man lett kan glemme, er at det finnes utallige stiler på vegglampene. Du kan altså innrede både de ytre veggene på en personlig måte, så vel som du gjør innendørs. En annen viktig faktor ved valg av vegglamper for uteområde, er hvilke lyskilde du vil benytte. Dersom du velger LED-pærer vil du slippe å skifte lyspære hver annen måned samtidig som pærene kan spare opptil 90 % av strømkostnadene.

Finn din perfekte vegglampe

6. Fascinerende: Lys & vann

Opplys dam eller fontenen

Er du så heldig at du har en liten dam i hagen din? Eller drømmer du om en dam? Å ha rennende vann eller mulighet til å sette seg i vannkanten i sin egen hage, er for mange en drøm. Kombinasjonen av vann og lys gjør denne drømmen enda mer magisk. Både muligheten til å opplyse et basseng eller en dam er i dag mulig, og ikke nok med det. Mulighetene er mange! Man kan både velge undervanns- og overvannsbelysning. Også sikkerhetsaspektet er viktig å ta hensyn til. For det første er belysning rundt vann essensielt. Det andre sikkerhetsaspektet går på å velge rett beskyttelsesgrad på belysningen. En beskyttelsesgrad på IP 44 er minstekravet for lamper som står rundt og i nærheten av vann. Belysning som er plassert direkte på vannet må ha en beskyttelsesgrad på over IP55. Spotter som er plassert i umiddelbar nærhet av vannet må ha, akkurat som undervannsbelysning, ha en beskyttelsesgrad på IP68.

Skap magi ved vannet

7. Lekende stemning utendørs – med lysende møbler

Flytende overganger mellom ulike rom er for lengst blitt en hit i de 1000 hjem. Både kjøkken og stue har en flytende overgang, det samme med bad og soverom. En flytende overgang mellom inne og ute kan man få ved å glass-terrassedører med innbydende lamper på terrassen. Man kan også gå et skritt lenger – hva med lysende utendørsmøbler? Som både kan plasseres ute, men også inne? I event-verden har man lenge brukt lysende utendørsmøbler, nå er tiden kommet til å imponere med dette på private hagefester.

Lek med lys

Lysende møbler utendørs

8.Bevegelsessensor

Lamper med bevegelsesmelder tjener ikke kun til lave energikostnader og komfortabel automatisering av belysningen rundt huset, men de er også en god utvidelse av innbruddsbeskyttelsen til ditt hus. Mange steder rundt huset ønsker man i tillegg ikke å ha konstant lys, men det er veldig praktisk med lamper som kun gir deg lys akkurat når du trenger det.

Smart utebelysning med sensor

Lamper med bevegelsessensor

Vedlikehold er viktig, inne som ute9. Vedlikehold av utendørslamper

Lamper som står ute i vær og vind må tåle mye og for å sørge for så lang holdbarhet som mulig er det viktig med rett vedlikehold og renhold. Hver vår er det lurt å ta med en lampesjekk på den vårlige rengjøringsrunden. Ta en kikk på lampene og se for det første om lampen har fått noen skader og om plassen som lampen er plassert på, egner seg. Mørke, fuktige plasser hvor både mose og alger trives godt er ofte en utfordrende plass for lampen. Det siste, og mest effektive tipset er: rengjøring. Dersom utelampene blir regelmessig rengjort vil det øke holdbarheten betraktelig og et stort pluss er selvfølgelig at de blir vakrere å se på. Med tanke på rengjøringsmidler er det viktig å velge rett middel som ikke gjør skade på materialet. Vårt beste tips er å rengjøre lampene med rent klart vann. Om det er nødvendig, kan man i tillegg bruke glassrengjøring på glasset.

Unik utendørsbelysning10. Inspirert til å lære mer?

Ble du inspirert til å utforske enda mer av den store verden av utebelysning? Vi i Lampegiganten elsker belysning og er særlig opptatt av utebelysning. Tenk, det finnes en hel verden av spennende belysningsmuligheter, langt mer enn de obligatoriske vegglampene. På bloggen vår er vi opptatt av å vise frem hva belysning kan gjøre og i dette blogginnlegget har vi fokus på ulik belysning av uteområdet.

Lær mer om utebelysning
 
 

Lærte du noe nytt om utebelysning? Om du har flere spørsmål, legg gjerne igjen en kommentar til oss!

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert