Strømfordeler til utendørsbruk

Strømfordeler_header

 

Har du noen gang ønsket å kunne sitte ute og surfe på nettet uten å måtte klage på tomt batteri? Eller å koble til den elektriske grillen akkurat der du ønsker det? Har du ønsket å koble opp en vakker hagelampe til hagepartyet, men vært forhindret av manglende strømtilgang? Der det er behov for mer strøm har du nå enkelt muligheten til å løse dette problemet; med strømfordelere for uteområder.

6068011_StrømfordelerHagen er stadig i forandring. Og hver sommer går vi rundt og tenker på hvordan vi kan gjøre hagen så vakker som overhodet mulig. Hvordan kan vi både gjøre den vakker og praktisk?  Her dreier det seg om både store og små endringer. Man kan tilføye en ekstra solcellelampe for å få litt farge på tilgivelsene eller så kunne man engasjere seg med å lage sitteplasser og forvandle hagen til en stue som du kan bruke hele sommeren. Utfordringene er mange når man skal innrede hagen men mulighetene er enda fler. Når man skal planlegge hvordan man skal ha hagen, er det en del ting å tenke på. Vi skal prøve å hjelpe deg slik at du enkelt kan både planlegge og gjennomføre drømmen om et vakkert uteområde.

Tenk deg, du har oppgaver du må få gjort på PCen, men det er så fint vær at det er for gærent å sitte inne. Du tar med deg PCen og setter deg ute. Etter en time i deilig sol kommer det en melding om dårlig batteri på PCen og trenger strøm. Tankene flyr om du skal gå inn å bli ferdig eller sitte lengre å utsette oppgavene. Slapp av, med strømfordelere for uteområder trenger du ikke å bekymre deg. Her kan du både lade PCen din samtidig som du kan ha strøm til mange andre ting. Hvis du for eksempel skal ha en hagefest i kveld så kan denne strømfordeleren gi strøm til lampene i hagen som både lyser opp hagen og den elektriske grillen, som forresten også trenger strøm. Du kan gjerne ha dette i hagen også uten en strømfordeler, men vil du ha dette innen for det samme området kan det bli vanskelig. En strøm fordeler er en distre boks som glir inn i miljøet og som kommer til å forbause deg over hvor praktisk den er.


Hva er en utendørs strømfordeler?

Beskrivelsen ligger i ordet: fordeler strøm. En utendørs strømfordeler er en boks med flere stikkontaktinnganger og som er egnet for utendørsbruk. Ja, det vil si at du kan la den stå ute og bruke den hele året. Er ikke det helt fantastisk?! Denne boksen har nok strømkapasitet som trengs for å kunne bruke alle dine elektriske apparater samtidig.Strømfordeler

 

 


 

Hvorfor bruke en utendørs strømfordeler?

Som jeg har nevnt litt tidligere er det så mange fordeler med en strømfordeler. Du kan kanskje tenke at du ikke trenger så mye strøm i hagen men se her, nå skal jeg gi deg en liten oversikt som trenger strøm i løpet av sommeren:

  • Elektrisk grill
  • Lader til både mobil og PC
  • Hagelamper til hagefesten
  • Diverse lamper
  • Anlegget
  • Viften som står på bordet og kjøler ned maten

Mange av disse enhetene blir som oftest brukt samtidig og da er det kjedelig å måtte ta frem 4 skjøteledninger.


 

Dette er noen eksempler på ulike belysninger som man kan dekorere med og som kan komme til nytte både til terrassen og til hagen.

15113_Blog_NO_3000004_strømfordeler

15113_Blog_NO_4516313_strømfordeler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15113_Blog_NO_9616091_strømfordeler15113_Blog_NO_1004092_strømfordeler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fra stikkontakten til strømfordeler

15113_Blog_NO_Inhalt_3000444_strømfordelerSelvfølgelig trenger også en strømfordeler strømtilkobling. Dette har de fleste inne i en stikkontakt i huset. Du kan koble strømforsyningen inn i enhver av husets stikkontakter, det vil si direkte på strømnettet med 230 V. Imidlertid må ikke kabelen legges slik at det kan bli en fallgrav eller bli kjørt over av gressklipperen. For å få gangen fra stikkontakten til strømfordeleren så trygg som mulig, med tanke på dyr som kan gnage på ledningen eller barn som snubler, burde man grave en liten grøft som er cirka 60 cm dyp. Legg deretter kabelen nedi og dekk til grøften igjen. Nå er kabelen trygg fra dyr, barn og gressklipperen. Dette gjør selvfølgelig at hagen ser mer ren og ordentlig ut.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert