Solcellelamper – fleksible utendørslamper

Dekorasjonslampe, solcellelamper
Solcellelamper sørger for en flott dekorasjon i hagen, terrassen eller på balkongen og gir en god atmosfære. Solcellelampene har også et stort pluss innen sikkerhet og du får ingen ekstra strømutgifter. Det er heller ingen kompliserte kabler og du trenger derfor ingen tekniske kunnskaper for å kunne montere disse.  Hvilke konkrete fordeler har solcellelamper? Hvordan funker de? Og hva er hensikten med å velge det fremfor vanlig lamper? Disse spennende spørsmålene om de moderne, miljøvennlige og fleksible lampene skal vi her forsøke å oppklare.

Drøm eller virkelighet?

Tenk deg, du har vært innom Lampegiganten.no og kjøpt deg noen lys og lamper du liker svært godt. Nå holder du pakken stolt i hendene, åpner opp og går ut i hagen. Uten mye overveielse går du rett bort til stien og setter opp gatebelysningen i rustfritt stål. Du setter de flotte kubebelysningene på trappen ved terrassen og flytter på de to-tre ganger for å finne riktig posisjon. Deretter henger du opp den fine lyslenken på greinene i trærne. Æresplassen går til den praktiske spotten som har i oppgave å lyse opp den flotte rosebusken.

Og du? Vet du hva som er det mest imponerende med alt dette?

Du trenger ingen kabler eller strømnett. Du slipper å tenke på ekstra strømutgifter og kan heller konsentrere deg om å sette lampene der de passer aller best. Før du vet ordet av det, sitter du ute på terrassen en avslappende kveld i hagestolen din og nyter synet av en flott, fascinerende og opplyst hage.

Dette er jo en fantastisk ide, tenker du nå. Ja, det er det! Derfor må du ikke sette deg fast i imaginasjonen. Disse moderne solcellelampene er nemlig enkle og ukompliserte og tilbyr deg rikelig med fordeler og muligheter.

 

En lampe -mange fordeler! Solcellelamper for uteområdet.

Solcellelamper - Solcelledrevet hagelykt Men hva er egentlig fordelene med Solcellelampene? Hvorfor er de så attraktive og finnes i stadig flere og flere hager? Vi vil gi deg en kort oversikt:

  • Solcellelampene er ikke avhengige av strømnettet. Derfor trenger du ikke å bekymre deg over noen ekstra strømkostnader, og regningen og miljøet vil ikke lengre være en byrde.
  • Solcellelampene krever ingen ekstra kabler med elektrisitet. Slik unngår vi unødvendige ulykker i hagen.
  • Solcellelampene kan raskt, enkelt og kostnadsfritt integreres i ditt belysningskonsept.
  • Solcellelampene kan installeres uten at du trenger noen tekniske kunnskaper.
  • Etter påfyll av solenergi, når mørket senker seg, tennes lampen takket være en innbygd lyssensor. Denne sensoren registrer lysnivået og skrur seg automatisk på når lyset når en viss grense. Lampene kan også komme med bryter slik at du selv kan velge når du ønsker lys. Dermed lagrer du energien som er spart opp.
  • Om du har steder i hagen som er vanskelig å belyse eller vanskelig å komme til med strøm er dette ikke noe problem. Dette kan løses ved å ta i bruk solcellelamper uten store anstrengelser.
  • Solcellelampene er veldig fleksible, og kan brukes overalt i hagen. Noen modeller er utstyrt med et solcellepanel og en ekstra kabel slik at man kan sette lampen hvor du måtte ønske og sette solcellepanelet der det er mer sollys.
  •  Solcellelampene er som oftest utstyrt med LED. Dette er spesielt energisparende og miljøvennlig.

 

En lampe -mange muligheter! Solcellelamper og deres plasseringer. 

Solcellelamper, med glade farger og et fint lysDe første solcellelampene på markedet var rene dekorasjonsobjekter og ga lite lys og hadde lav brennetid. I dag er det selvfølgelig viktig for oss å velge høykvalitetsprodukter. Da vil solcellelampene ha en lang levetid, god sikkerhet og gi så optimalt og fint lys som mulig.

Heldigvis er ikke solcellelampene slik i dag som de var i begynnelsen. Videreutviklingen av solcellelampene har i de senere årene hatt store fremskritt. Nå finnes det et mye større spekter av ulike dekorasjonslamper, samt praktiske solcellelamper, og man kan velge ganske individuelt etter egne ønsker og behov. Solcellelamper er nemlig tilgjengelig i mange ulike former, prisklasser, hensikter og plasseringsmuligheter.

En liten ubemerket solcellelampe med LED om dagen kan bli et midtpunkt om kvelden. Solcellelykter som man kan henge rundt om i trærne gir en god atmosfære både til hverdag og til fest. Solcellelampen i rustfritt stål og med eller uten bevegelsesmelder lyser opp gangveien. Om du har bevegelsessensor skrur solcellelampene seg på så fort den registrer bevegelse, og dermed får du lys akkurat når du trenger det. Dette er bare noen få eksempler på de ulike mulighetene som solcellelamper har.

 

Hvordan fungerer solcellelampene egentlig?

Solcellelamper er uavhengig av strømnettet, i motsetning til andre type lamper. Dette fordi solcellelampene i hagen din er utstyrt med et solcellepanel og et batteri og ikke en kabel. Om solcellepanelet står i riktig retning på dagtid vil solenergien bli konvertert via en fotonisk prosess til elektrisk energi, og deretter lagres den elektriske energien i et batteri i solcellelampen. Når mørket senker seg blir den lagrede energien i lampen avgitt i form av lysenergi, for å gi det ønskede lyset.

De mest moderne solcellelampene er også utstyrt med en integrert skumringssensor som automatisk skrur seg på når mørket begynner å senke seg. For å spare enda mer strøm, kan du også velge modeller med innebygd bryter der du manuelt skrur av og på lyset.

 

 

Solcellelamper med solcellepanel og jordspydTips og triks til solcellelampene

Batteriet er ved siden av lampen en av de viktigste komponentene i solcellelampene. Batteriet bestemmer brennetiden for lampen. Avhengig av kvaliteten på det innbygde batteriet vil en solcellelampe ha en brennetid på mellom 5 og 20 timer. De fleste solcellelampene gir opp til 8 timer med lys til de vakreste stundene i din hage.

 

solcellelamper som bordlampeSom lysleverandør bruker vi LED i de aller fleste solcellelampene. Dette er fordi LED er spesielt energieffektivt, svært holdbart, kompakt og tilbyr også mange andre fordeler og muligheter som ikke vanlige lamper kan. Ønsker du for eksempel en blå, rød eller en annen fargenyanse til rommet eller en lampe som et spesielt dekorelement til terrassebordet? Med den moderne LED teknologien er det ikke noe problem.

 

Deko solcellelamper Naturligvis spiller solcellepanelet en viktig rolle ved solcellelampen. Hvordan skal vi ellers få lampen til å lyse når mørket faller på og sola er borte!? Det som er alfa og omega er å plassere panelet slik at du får mest mulig ut av solstrålene og kan lade batteriene mest mulig. Noe som er minst like viktig som plassering er at du holder panelet fri for smuss, støv og andre forstyrrelser og rengjør den regelmessig. På denne måten får du den optimale ladekapasiteten, og du kan uten problemer nyte lyset av solcellelampene i din hage.

 

Helårs solcellelamper For å få vakkert lys fra solcellelampene både på vinter og sommertid, bør du velge kvalitetsprodukter som har både sommer og vinterfunksjoner. Takket være de intelligente høykvalitetskomponentene kan lampene gi vakkert lys igjennom hele året. Et lite tips er å alltid sette solcellepanelet mot syd. Da vil du få mest mulig ut av sollyset.

 

utendørs solcellelamperSolcellelamper med integrert bevegelsessensor er et miljøvennlig alternativ som passer spesielt godt til praktisk bruk. Dette blir sett på som ekstra miljøvennlig, fordi man får elektrisiteten fra solen, og lagrer elektrisiteten i et batteri. Med en bevegelsessensor sparer du enda mere elektrisitet siden du kun bruker energien når du trenger det. For eksempel bruker du kun solcelleenergien ned langs veiene til huset eller den mørke stien imellom garasjen og inngangsdøren når du går der. På den måten sparer du masse solenergi og lyset varer lengre.

 

Dekorative solcellelamper uten kablerSolcellelamper

Lys opp hagen med lekre solcellelamper, uten kabler og helt miljøvennlig.

Solcellelamper er tilgjengelig som dekorasjonslampe enten som figur, husnummerbelysning, gatebelysning, pullertlamper, spotter, kuber, lanterne, lyslenker, lysstaver eller solarfakler -ja, som du ser har solcellelamper både blitt praktiske, vakre og en dekorativ belysning. Produkter med solcellepaneler bruker solenergi i istedenfor strømnett, noe som gjør dem svært miljøvennlige. De har heller ikke kabler og ledninger, noe som minimerer risikoen for ulykker. Vi i Lampegiganten.no vil følge utviklingen innen solcellelamper og vil fortsette å presentere de nyeste mulighetene innen solare dekorasjonslamper.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert