Endelig nærmer vi oss tiden der vi kan sitte ute og nyte lange, lune kvelder på terrassen. Med riktig belysning skaper du en «ekstra stue» i sommerhalvåret – og smarte løsninger med LED-lys, solarlamper og bærbare lyskilder gjør at du får ekstra mye ut av din uteplass.

Akkurat nå er det perfekte tidspunkt å ta en titt på din utebelysning og sjekke om noe trengs fikset eller komplementeres. Hvilke lamper du velger å satse på uteplassen din, avhenger av hvilke funksjoner du er ute etter og hvilken stemning du ønsker å skape. Sitter familien f.eks. ofte ute og spiller spill i sommerkvelden, vil du kanskje ha bedre belysning, men det kan holde med en varmhvit lykt som drives av solenergi om du bare liker å sitte ute og nyte duftene fra hagen etter middagen.

Eksempel på utebelysning

  • Vegglamper
  • Taklamper
  • Hengelykter
  • Bord-/gulvlamper
  • Dekorative lamper

Pendellamper utendørsTaklamper utendørsVegglamper utendørs

Når du skal innrede ditt koselige uterom, er det en god idé å tenke over hvordan du ville innredet stuen og så se om løsningene du velger passer utendørsmiljøet med tanke på materialer og funksjon. Den mest populære og stemningsskapende lampen for uterommet, er den klassiske kuben som finnes i flere størrelser og versjoner. Med dagens smartlight-teknikk, kan du dessuten stille inn fargestyrke, nyanse og varme på kuben med bare et par enkle klikk på telefonen!

Elektrisitet og vann passer ikke sammen. Derfor er det selvfølgelig viktig at terrasselampen har en egnet beskyttelsesklasse, eller IP-klassifisering. Den gir deg informasjon om lampen din tåler regn eller til og med kan senkes ned i dammen. Avhengig av hvor du vil plassere lampen, må du kanskje velge en annen beskyttelsesklasse. Om lampen er beskyttet under et tak, trenger den en mindre IP-klassifisering enn i det fri.

Fordelene med solcellelamper er utallige – de er miljøvennlige, de lader seg selv i døgnets lyse timer og skumringssensoren sørger for at de skrur seg på automatisk når det blir mørkt. Dessuten er de «gratis» i drift og sikre for både husdyr og nysgjerrige barn – en ordentlig topplampe, helt enkelt. Hos Lampegiganten har vi også et stort utvalg mobile lamper som du kan bære med deg og stille hvor du vil. De passer perfekt til sene kvelder på balkongen, terrassen eller i hagen eller om du helst vil omgås med nære og kjære – noen av dem har også smarte funksjoner som innebygget høyttaler eller lader til mobilen!

Dekorasjonslamper med solcellepanelBordlamper utendørsBærbare lamper til uteområde

Avslutningsvis er lamper med bevegelsessensor også smarte å ha på terrassen. Med en bevegelsessensor skrus terrasselampene på av seg selv når du kommer ut – superpraktisk om du f.eks. kommer gående med tallerkener og skåler. Bevegelsessensoren gjør det vanskeligere for innbruddstyver, noe som forbedrer sikkerheten i hjemmet ditt. Dessuten hjelper bevegelsessensoren deg med å spare penger. For man merker det på strømregningen om lampen bare er på når man virkelig trenger den.

vegglamper utendørs

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert