For mange av oss rommer soverommet en rekke funksjoner: alt fra leseplass til hyggehjørne og garderobe. Derfor burde man satse på enten lyskilder som har flere funksjoner eller på flere ulike lyskilder.

Vi tilbringer en stor del av livet vårt (faktisk en tredjedel!) på soverommet, derfor er det naturligvis viktig å tenke på hvordan det er innredet. Dette omfatter ikke minst soveromsbelysningen. Er soverommet ditt noe større og brukes til flere ulike aktiviteter, kan det først og fremst være lurt å ha en taklampe for allmennbelysning. Denne skal i utgangspunktet gi et godt lys slik at du ser ordentlig. Det er også fint om taklampen kan dimmes så du kan få en hyggelig stemning på soverommet.

Utover allmenbelysningen i taket, er det koselig å ha en hengelampe som et dekorativt element i soverommet. Denne understreker hvem du er og blir et blikkfang på soverommet, så den kan gjerne skille seg litt ut. Din personlige pendel kan være fantasifull med fjær, en lekker statementlampe i farget aluminium eller til og med en krystallkrone til det luksuriøse soverommet – her er det kun fantasien som setter grenser.

Soveromslamper | Lampegiganten.noSoveromslamper | Lampegiganten.noSoveromslamper | Lampegiganten.noSoveromslamper | Lampegiganten.no

Mange av oss leser enten i sengen eller i en lenestol på soverommet. Hos Lampegiganten fins en rekke leselamper eller gulvlamper å velge mellom, avhengig av hva dine behov er. En nattbordlampe er muligvis en av de mest uunngåelige lampene i soverommet, mens en gulvlampe kan være fordelaktig om du f.eks. står opp før din partner og gjerne vil kunne velge ut klær uten å forstyrre.

Eller hvorfor ikke gå ett steg lengre, og installere lys inne i garderoben– f.eks. tar en LED-lysslynge eller andre møbelinnbygningslamper seg godt ut som innebygd belysning og gjør at du slipper å streve etter å finne klærne dine i mørket når du skal på jobb.

Soveromslamper | Lampegiganten.noSoveromslamper | Lampegiganten.noSoveromslamper | Lampegiganten.no

Utover dette er det fritt frem å installere ulike typer av stemningsbelysning i soverommet. Velg f.eks. en unik bordlampe eller effektbelysning som virkelig viser hvem du er og hvem som bor her. Bruk material- eller fargefilter inne på nettsiden vår for å finne eksakt den eller de lampene som passer deg og din stil. Utenom lamper med dimmerfunksjon kan det være lurt å anvende ny teknikk på soverommet, som f.eks. stemmestyring som gjør at du kan slukke og slå på dine ulike lyskilder uten å forlate sengen, eller en smartlight-løsning som lar deg tilpasse og endre lyset avhengig av humør og situasjon.

Så, start med å stille deg selv spørsmålet: Hva bruker jeg soverommet mitt til?

 

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert