Man må finne de riktige skinnene i riktig lengde, finne ut hvilken forbinder som skal sitte hvor, og avgjøre om systemet skal styres med en fjernkontroll eller med en veggkontakt.

Nei, skinnesystemer er ikke den enkleste formen for belysning å få inn i hjemmet, men det er den mest individuelle formen for belysning man kan få!

Og som belønning for jobben med å få opp systemet, får du en belysning som:

  • Enkelt kan utvides
  • Er helt unik og tilpasset din personlighet
  • Kan justeres når man ommøblerer

Når bruker man et skinnesystem fremfor enkelthengende taklamper?

Som oftest er grunnen til at man velger et skinnesystem fremfor taklamper at man kun har ett ledningsuttak i taket, og én lampe ikke belyser hele rommet slik man ønsker.

Uansett bruksområde, privathjem eller forretning, er det som oftest skinnesystemets høye fleksibilitet som avgjør at man velger nettopp denne formen for belysning.

Man ser ofte skinnesystemer i butikker, på kontorer og andre arbeidsplasser, ettersom man her i større grad har bruk for å kunne endre belysningens plassering. For å ta et eksempel, er det i en klesbutikk eller på en kafé enormt praktisk å kunne flytte rundt på pendlene og spotlampene avhengig av hva man ønsker å sette fokus på. Også på museer der utstillingene byttes ut regelmessig, er det behov for å kunne rette belysningen mot utstillingene.

Skinnesystemer muliggjør altså stor fleksibilitet innen lysdesign. Det er ikke bare mangel på strømuttak som gjør det vanskelig å belyse lokalene tilstrekkelig. Også arkitekturen – vinklede rom, senkede tak, mørke hjørner – kan skape utfordringer når man vil planlegge belysningen. Med et skinnesystem kan man enkelt løse disse problemene, fordi skinnesystemer kan kombineres, utvides og tilpasses etter ønske. Du kan dessuten komme rundt vinklede hjørner med dem – og alt med bare ett strømuttak. Har et rom blitt pusset opp og bruken endret, kan lysene som er montert på skinnesystemet også omstilles og flyttes med noen enkle grep.

230V og 12V skinnesystem

Skinnesystemet finnes i to forskjellige versjoner med tanke på strømforsyning: 230V og 12V. 12V skinnesystem må ha en transformator, slik at nettspenningen på 230V kan konverteres til SELV 12V. 230V skinnesystem finnes med en 1-fate-strømskinne og 3-fase-strømskinne. Sistnevnte muliggjør sammenbygging av flere strømskinner slik at lysene kan variere i kraft.

 

Komplettsystemer

Under kategorien skinnesystemer finnes også komplettsystemer. Komplettsystemer kjøpes som et samlet sett av skinner, lamper og strømforsyning. Her trenger man ikke selv å ta stilling til hvilke deler man trenger til systemet sitt, da det er gjort på forhånd. Så hvis du har behov for å kunne flytte litt rundt på spottene i taket, men helst uten det store arbeidet med å kombinere et system, er et komplettsystem noe for deg.

skinnesystem

Vi håper denne artikkelen har gitt deg inspirasjon og informasjon om skinnesystemer. Hvis du har noen spørsmål, er du velkommen til å skrive i kommentarfeltet under eller ta kontakt med lampegiganten.no sin kundeservice.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert