I utlandet er den skandinaviske stilen kjent som Scandinavian Modern. Stilen har sterke innslag av naturlige materialer. Her er det lyst treverk, hel ved, stein, terakotta, skinn og ull som gjelder. Det er få farger i den nordiske interiørstilen. Den mest dominerende fargen er hvit og krydres med ulike fargesjangere av blå, grå og svart. Det handler ikke å fylle hjemme med mange ting men det handler om å fylle det med de få tingene du setter pris på. Stilen har blitt ganske populær her i landet med også utenfor Norge. Grunnen til at denne stilen er så utbredt kan ha noe med det enkle og rene bildet som skapes. I et nordisk hjem et det lett å puste, lyst og romslig.

Møbleringen er enkel og preges av ærlig materialbruk. Hovedregelen er rene og enkle møbler i lyst treverk. Piff heller litt opp med farge på puter og tepper.

skandinavisk_design_01

Når det gjelder belysningen er det lov å blande metall, plast og tre. I mange moderne hus er det som oftest mange store vinduer som slipper inn mye lys på dagtid men om kvelden må man opprettholde dette med å sette inn både allmenn belysning men også de elementene som gjøre hjemmekoselig. Lamper i ulike metaller som kobber, stål og gull passer veldig godt inn i et nordisk hjem men dersom man vil løse det litt mer opp er kurvlamper eller lamper av tre noe som også passer midt i blinken til denne stilen.

skandinavisk_design_02

skandinavisk_design_03

skandinavisk_design_04

Hvorfor en minimalistisk innredingsstil?

En minimalistisk innredingsstil begeistrer ikke bare ved det klare «neddempede» utseendet som setter enkel livsstil og funksjon i fokus. Utenom dette gir den minimalistiske stilen også:

  • Enkel rengjøring – man møter nesten ingen krokete hjørner lenger, hvor man alltid glemmer å tørke støv
  • Mental avspenning – overfylte hyller og uorden vil aldri mer gjøre at du føler deg urolig og rastløs
  • Fysisk avlastning – for øynene kan slappe av og ikke gå hit og dit, så det er lett å bare sette seg ned i stolen.
  • Velkomstfølelse – den minimalistiske bostilen er åpen, har god plass, og opptrer dermed utrolig innbydende
  • Individualitet – selv om en bruker mindre dekorasjon er dekorasjonen noe som gjør det til ditt personlige hjem.

skandinavisk_design_05

skandinavisk_design_06

skandinavisk_design_07

Enkelt og greit:  Tenk alltid enkel design med rene linjer, der både former, farger og materialer er inspirert av naturen. Da kan det ikke gå så gærent:)

Interessert i skandinaviske lamper? Klikk her og se alle våre skandinaviske lamper

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert