Kjøkkenet er ofte noe av det første man møter i et hjem, og en velgjennomtenkt og stilfull pendel over en kjøkkenøy ønsker gjestene velkommen til ditt hjem og blir umiddelbart en stemningssetter.

Den praktiske kjøkkenøya har en naturlig plass på kjøkkenet med åpen planløsning, og fungerer som en naturlig avgrensing mellom kjøkkenet og det tilsluttede rommet. For å lette opp den kompakte følelse som en kjøkkenøy iblant kan gi, er det viktig med en velvalgt lampe/lamper som er dekorative og setter stemninger for hele ditt hjem. Hvilken lampe du velger kommer selvfølgelig an på hva du bruker din kjøkkenøy til; brukes den kun som spiseplass og/eller bar ved fine middager, så holder det med en varm stemningsbelysning. Har den mange ulike funksjoner i ditt hjem, f.eks. matlaging, lekselesing og frokostplass – er det selvfølgelig viktig å velge en lampe som kan klare litt av hvert. En LED-lampe med sensor som dessuten kan justeres i høyden er et opplagt valg ettersom den kan tilpasses etter situasjon og behov.

Tenk på dette når du velger lampe til din kjøkkenøy:

  • Lampen skal kunne belyse hele bordflaten – velg en avlang form eller flere lamper som kobles sammen
  • Hvilket lysbehov skal lampen fylle; funksjonslys, stemning – eller begge deler?
  • Armaturen: skal være lang nok eller gjerne være høy – og senkbare for å kunne tilpasses etter situasjonen
  • Materiale: skal ikke ta opp fukt og lukt, samt være lett å rengjøre
  • Lyskilde: sats på LED som holder lenger og er bedre for miljøet.

På lampegiganten finnes et stort utvalg av kjøkkenlamper og du kan velge mellom en mengde ulike farger, materialer og uttrykk – fra hypermoderne, minimalistiske pendler, til myk retrostil eller industriell design. Vi pleier å anbefale ikke at man bruker tekstilskjermer i kjøkkenet med tanke på damp og lukter som lett setter seg fast i stoffet. En litt mer robust lampe som er enkel å rengjøre og tørke er å foretrekke.

 

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert