Gulvlampe – et tilbehør i hjemmet

14066_Blog_NO_DK_HeaderEn gulvlampe er et viktig element i innredningen. Gulvlamper er svært fleksible og kan plasseres hvor det måtte ønskes så lenge det er en stikkontakt i nærheten. I motsetning til tak- og vegglamper kan gulvlamper oftere bytte plass siden gulvlampene verken er festet til enten tak eller vegg. Uten anstrengelse kan du endre rommet ved å flytte litt på gulvlampene. Idet den slåes på, sprer den lys og kan brukes til arbeidslys, komfortabel allmenn belysning eller som leselys. Gulvlamper er som sagt ganske fleksible og er en klassiker i enhver lysinnredning.

Spørsmål om stil

14066_Blog_NO_DK_Inhalt_260x260px_9620176Gulvlamper er tilgjengelig i mange ulike design, former og stiler. Gulvlampene kan ha materiale som tre, metal, plast, glass eller tekstil. Mulighetene er mange og det finnes lamper fra den rustikke tregulvlampen og helt til ekstravagante designerlamper. Ved et slikt stort utvalg skal det ikke være noe problem å finne den gulvlampen som passer deg best. En ny trend er lamper med buer. Dette er noe som gjør at lampen ikke bare lyser opp men blir et blikkfang i rommet. Ved disse lampene lyser de som oftest nedover og egner seg da godt dersom man trenger lys over bordet eller bare et leselys over godstolen. Noe som også er ganske populært er uplights. Disse lampene er rettet mot taket og er som oftest innstilt med en dimmer slik at lampen sørger for en veldig atmosfærisk lys. En uplight lampe har en dobbeltfunksjon. Lampen inneholder nemlig som oftest et leselys slik at gulvlampen er en av de få lampetyper som både sørger for rom belysning og for sonebelysning. Dette gjør at uplight lampen kommer på et høyere nivå på fleksibilitet.

En gulvlampe er ikke bare en gulvlampe

Tidligere har vi fortalt om de ulike lampene man kan få tak i innen kategorien gulvlampe. Alle disse stilene og materialene er med på å uttrykke en personlighet. Gulvlampene brukes som dekorasjon som dagen og et lyskunstverk om kvelden. En gulvlampe er med på å gi rommet det lille ekstra og bidrar til å skape en behagelig atmosfære i rommet. Hensikten med en gulvlampe er at den skal være et midtpunkt i hjemmet eller i hagen og ikke til å være til generell belysning. Alle har en stil og ved sine valg av lamper kommer denne stilen eller personligheten frem. Man kan la gulvlampen stå for seg selv eller så kan du sette den sammen med andre møbler. Stylister kan man ofte se i disse dager bruker gulvlamper som nattbordslampe. Dette får frem personligheten til stylisten og skaper en ren og ryddig atmosfære.

14066_Blog_NO_DK_Inhalt_260x260px_5522377Innred terrassen som din 2. stue

Som sagt ovenfor kan en innen- og utendørs gulvlampe være et midtpunkt i innredning. Lampegiganten.no har nemlig ikke bare gulvlamper til innendørsbruk men også som kan benyttes utendørs. Disse kan komme med en fot slik at den kan stå på terrassen eller så kan du for eksempel kommer med jordspyd slik at du kan sette den hvor du måtte ønske. Disse gulvlampene byr på elegant fasadebelysning og setter farge på omgivelsene. Du kan kanskje tenke deg at dette er litt underlig men dette er altså noe som gjør terrassen din til din andre stue. Den koselige atmosfæren som er inne i en stue får du ved disse lampene ut. Terrassen blir da et sted hvor man kan oppholde seg hele sommer halvåret.

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert