God belysning til spisebordet

Nytt rom for hygge: Hvorfor god belysning til spisebordet er viktig

Med rett belysning over spisebordet enten på kjøkkenet eller i spisestuen, kan man enkelt få et nytt rom for hygge. Ofte kan spisebordet være den rotete delen av kjøkkenet. Det ønsker vi ikke! Spisebordet kan absolutt være et sted hvor hygge står i fokus. Eksempelvis å spise sammen, men også en plass hvor barna kan tegne, man spiller sammen eller for å lese en god bok. Derfor er rett belysning både ved og over spisebordet essensielt. Da kan dette området være et nytt livsområdet istedenfor at man kun spiser her. Hva må man tenke på ved valg av belysning i dette området? Vi gir deg tipsene slik at du kun trenger å velge hvilke lamper du vil ha!

En rask oversikt over lampene til spiseområdet

Hvilke lamper trenger jeg til både spisestuen og i forbindelse med kjøkkenbordet når jeg har planer om å ha ideell belysning her? Er det nok med
en halvrund taklampe med satinert glasskjerm? Nei, det vil ikke være tilstrekkelig belysning. For å oppnå et riktig opplyst spiseområde trenger man minst to lyskilder: En for grunnbelysning av rommet og det viktigste elementet i en smakfull spisestue eller prikken over kjøkkenbordet: pendellampen eller hengelampen som sørger for en optimal områdebelysning. Vi vil også påstå at en pendellampe setter det personlige preget på rommet.

Med tanke på grunnbelysning i spiseområde er vegglamper et godt alternativ. Disse lampene, som ofte tilbyr indirekte lys, sørger for en myk opplysning av hele rommet. Dette betyr at skygger i stor grad unngås. Har du en ganske stor spisestue eller spiseområde på kjøkkenet? Da bør du investere i flere vegglamper. Noe som ikke bare har praktiske fordeler av bedre belysning: Nei, vegglamper kan i tillegg være et skikkelig blikkfang. Lampene befinner seg direkte i blikkhøyde slik at din stil kan utvides med veggfakler, vegglamper med krystall eller designlamper. Vegglampene er ofte et viktig element i belysning til spisebordet eller spisestuen.

Før du begynner med det viktigste elementet i rommet, pendellampen, kan det være lurt å se seg rundt i rommet da andre typer av belysning også kan være fordelaktig i spiseområdet. Kanskje har du en skjenk som står i mørket? Her kan både bordlamper og møbelbelysning komme til rette. Eller har du kunst på veggen? Ofte kan kunstverkene være plassert på steder med lite lys og en bildebelysning vil være perfekt over kunstverket ditt.

 

Guide til rett pendellampe

Når det gjelder belysning av det sentrale elementet av spiseområdet er det ingen belysning som er så godt egnet som pendellampen. Som regel har man bestemt seg for å investere i en pendellampe over spisebordet. Men, så kommer spørsmålene: Hvilke pendellampe bør man velge og hva slags størrelse skal lampen ha? Dette er noen av spørsmålene som lett kan dukke opp. Kanskje har man funnet en pendellampe som en tenker, denne må jeg bare ha! Men, passer den inn der hvor jeg trenger en pendellampe? Vi i Lampegiganten har skrevet en guide til den rette pendellampen, enten du skal ha en over spisebordet eller i andre deler av huset. Noe man lett kan glemme er at størrelsen på pendellampen er viktig i forhold til bordstørrelsen, eller hva slags lyspære bør man bruke?

Kjenner du allerede til alle fallgruvene man kan gå i når det gjelder pendellamper, men har til gode å finne den rette lampen for deg? Det kan være vanskelig å finne akkurat perfekt lampe til sitt hjem, det er mange faktorer som spiller inn. Ønskes det mye lys, mulighet til å dimme? Har du sett for deg en spesiell lampe, men ikke funnet den enda? Med over 3.500 pendellamper i sortimentet, mener vi i Lampegiganten at du har mulighet til å finne den perfekte lampen hos oss.


Eksperttips: Varmhvit belysning, eller belysning med en lysfarge mellom 2600K-3000K er lysfagen som vi foretrekker å ha på lyset i forbindelse med spiseområdet. Det kan også være en fordel å ha dimmer på pendellampen over spisebordet. På den måten har man rett belysning til både tegneaktivitetene for barna og den romantiske middagen på kvelden.


Populære pendellamper til spisebordet

Pendellamper til kjøkken - belysning til spisebordet

Landlige pendellamper - belysning til spisebordet

Pendellamper i tre - belysning til spisebordet

Ble du klokere på belysning til spisebordet? Legg gjerne igjen en kommentar om du vil lære mer!

Om forfatter

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert