Landlig stil – oppdag denne varme og naturlige stilen

12478_Header_750x400px

 

Hva er det som får folk til å innrede hjemmet sitt i landlig stil – selv om de ikke bor på landet? Hvorfor velge en stil som består av ubehandlet tre, nøytrale farger i alle nyanser og åpne løsninger. Hvem vet- kanskje du også boikotter alle moderne hjem og oppdager denne varme naturlige stilen.

 

6506122_322x678pxArbeidet, barn, husholdning og alle de tingene som hver dag har ulike forventninger til oss gjør at dagene blir hektiske. Dagene blir mer og mer fartsfylte og nye utfordringer står for døren. Det vi ønsker oss er en pause- et sted for avslapning og der vi kan lade opp batteriene. For mange mennesker er et bilde av et landlig sted, som er et symbol på frisk luft og avslapning, noe som kan hjelpe. Det kan høres fristene ut å legge alle ting bak seg og flytte ut på landet, men i de fleste tilfeller er dette rett og slett ikke mulig. Så hvordan kan vi få denne roen inn i hjemmet uten å måtte flytte ut på landet? Dersom du har riktig belysning, møbler og tilbehør er det nemlig ikke nødvendig å flytte på seg. Med bare noen få enkle trinn, er det mulig å bringe den landlige stilen inn i ditt hjem, selv om det er en liten leilighet midt i den store byen.

Trekk deg tilbake med landlig inspirasjon

Den landlig stilen er i dag et begrep med mange ord. Stilen blir ofte gjenkjent med ord som komfort, glede, fred, avslappende og naturlig. Hvor mange andre steder kan man få pustet inn denne gode og friske luften? Belysningen, møbler og tilbehør til denne unike livsstilen tar med seg naturen med alle sine farger og materialer inn i huset og transformerer huset til et naturlig og avslappende sted å trekke seg tilbake til, beskyttet fra hverdagens stress. Her er hovedsakelig bondegårder, landlige hus og hytter brukt som inspirasjon. Møblene fra denne stilen blir ofte kalt «bondemøbler» fordi opphavet til stilen kommer hovedsakelig fra hvordan bøndene bodde i tidligere tider. Alle elementene som blir brukt til møbler og belysingen er inspirert av materiellene som ble brukt på den tiden som tre og metall. Bor du i en storby? Hva føler du dersom du har en travel dag og ser på et bilde av en liten og idyllisk landsby?

 

 

6722277_260x260pxIndividuelle, moderne hjem med tradisjoner

I dag er den landlig stilen absolutt ikke en fattigmanns stil. Stilen inneholder materialer som har lang levetid og som består av mørke møbler og lamper laget av metall eller stål. Lampene kan enten ha blomstermotiv eller rett og slett være inspirert av naturen og kan ligne et tre. Den moderne landlige stilen er en naturlig og bevisst kombinasjon av tradisjonelle, klassiske og moderne sammensetninger. Individualitet og personlighet er også viktig å ha med i innredningen. Dine egne tanker og ideer spiller en stor rolle for deg slik at du føler deg hjemme i eget hjem. Hvilken belysning og møbler du skal ha til både kjøkkenet og stua, og på badet og soverommet må være etter dine egne ønsker. Det er det samme om du faller for skandinavisk, amerikansk, britisk, middelhav eller fransk landlig stil- det som er viktig er at du velger noe som du faller for og som kan gi minner, da er det ingen begrensning på innredningen i denne stilen.

 

1522664_260x260pxFinn din personlige landlig stil

Selv om den moderne landlig stilen er kjent for sin rustikke, solide, enkle og funksjonelle utrykk, må du ikke være redd for å være litt åpen for modernitet og blande litt med vintage eller shabby chic. Om du innreder i mørke farger og bruker rustikke lamper og tremøbler som garderobeskap, kommode, skjenk og selvfølgelig seng, stoler og bord gir du stilen et mere voksent utrykk. Dersom du velger belysning og møbler med eller uten tegn på slitasje i lyse, naturlige eller pastell farger med blomstermotiver, intrikate former og tradisjonelle mønstre gjør du stilen lettere og utseende mer moderne. En ekstravagant lysekrone som står i kontrast med sofaen i lyst stoff er en ønsket kontrast. Denne kontrasten er en ganske harmonisk sammenslåing av forskjellige stiler i en moderne landlig stil.

 

Tips til din personlige landstil

12478_Collage_260x700pxBruker du naturen og dens materialer som for eksempel stein, tre, leire eller keramikk tydelig som fundament gir du hjemmet er særegen naturlighet. Luksuriøse lamper laget av metall, som forteller om gamle håndverk, supplerer utmerket med bomull, lin eller skinn. Metallampene blir som oftest brukt som et blikkfang i en stue eller i gangen. De utgir nemlig en særegen rustikk sjarm. Blomstermotiv kan du finne ikke bare malt eller trykt på lampeskjermen, men i hele huset som ekte dekorasjonsmiddel. Friske grener, duftende roser, gress eller korn i kranser, buketter som matcher møbler og annet tilbehør blir et bilde av et lite paradis i ditt eget hjem. Fargepaletten i en landlig stil varierer. Noen kan gå for en nøytral stil hvor ulike nyanser i sand og brun går igjen, mens andre velger mer hytte stilen med røde ruter. Det som disse må ha til felles er når du bestemmer deg for noen farger så varier i fargedybden. Varier i både med mørkt og lyst og mellom malt og beiset. Finn ut hvilken fargeretning som gir deg fred i sjelen og gå ut i fra det. Ikke vær redd for å prøve ut noe nytt, forandring fryder eller hva mener du?

Landlig vs Moderne teknologi

En av grunnene til at den landlige stilen er så kombinert med andre stiler er på grunn av den moderne teknologien. I de moderne hjem skal man ha både oppvaskmaskin, tv, stereoanlegg osv. Dersom man ønsker å gi hjemmet så landlig stil som mulig er det ulike grep du kan gjøre for å gjennomføre dette. Det finnes nemlig ulike maskiner som man kan finne i ulike former og farger slik at du kan gjennomføre den landlige stilen uten å ha de store kontrastene. Dersom man ønsker kontrastene til å være enda mindre kan man for eksempel ha integrert oppvaskmaskin og kaffemaskin på kjøkkenet. Da blir nemlig ikke kontrastene i stilene ikke blir så store i mellom det landlige og moderne. Dersom man har integrerte maskiner og apparater kan man ha rammene i rustikk eller landlig stil. Riktig belysning er også da viktig for å gjennomføre stilen. Du kan ha integrerte spotter under overskapene for å få det så stilrent som mulig. Spottene tar heller ikke noe oppmerksomhet men gir det videre til interiøret. Velge riktig lamper og belysning kan være vanskelig men utrolig interessant. Når du har dempet oppmerksomheten fra kjøkkenbenken kan det være lurt å gi noe den til noe annet som for eksempel en lysekrone eller pendellampe i metall over spisebordet. Lampen i metall vil understreke stilen og komme som et uventet innslag. Lampen er også med på å gi nostalgisk skinn ut i rommet.

 

5524338_260x260px

Belysningen

Belysning er et viktig element å huske på når man ønsker å få til denne landlig stilen. Det er noe spesielt med levende lys og peis, men er du redd for brannfaren så er LED stearinlys noe som alltid kan stå på uten å være bekymret for brann. Noe som også gir en hyggelig stemning er om man benytter seg av vegglamper og bordlamper istedenfor alminnelige taklamper. Dette er også praktisk dersom du ønsker belysning i ulike soner som for eksempel ved lesestolen. Et lite tips til belysningen i det rustikke eller landlige hjemmet er å velge belysning som kan dimmes. Dermed kan du skape en harmonisk stemning når du vil. Stemning kommer jo ved lyset. Dersom du velger en pære med varmt hvitt lys kan du få en lun og behagelig atmosfære. Velger du LED med varmt hvitt lys sparer du opptil 85 % på strømforbruket. LED pærene har også en lang levetid slik at du ikke trenger å bytte de ut på mange år. Bruker du LED har du oppdaget den mest avanserte lysteknologien vi har- men likevel kan du leve i helt naturlig landlig stil. Den landlig stilen er spennende men avslappende, selv om den er minimalistisk, er det mange små detaljer som gjør store forskjeller.

Om forfatter

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Frida Bertelsen

  Jeg foretrekker den landlige stilen ovenfor den moderne. Men til det øverste bilde. Hvor mye koster disse lampene? Og er det en ute- eller inne-lampe?

  Svar
  • Ragnhild Helgesen

   Hei Frida!
   Takk for din kommentar. Det var morro å høre!
   Angående lampen så er dette en lampe som både kan benyttes innen og utendørs. Den har et unikt design slik at den både kan henges opp med kroker eller stå som en bordlampe. Her kan du lese mere om produktet og prisen på lampen: https://www.lampegiganten.no/dekorativ-bordlampe-fuse-med-ip44.html
   Hadde den kanskje passet hjemme hos deg?

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert