Bærbar lyskaster

Håndholdt spotlight – lyssterke, bærbare lamper til hobby og profesjonelt bruk

Håndholdt spotlight er en bærbar lampe som er uavhengig av strømnettet. Den kan brukes i private så vel som offentlige eller kommersielle områder. I kjernen av det håndholdte spotlightet befinner det seg en reflektor som samler lyset og sender det i én retning, uten at det blir spredt. Det håndholdte spotlightet kan brukes overalt: privat gjør de en god tjeneste ved camping eller gåturer, og innenfor det offentlige er de nyttige hjelpere for innsats- og redningsstyrker. Ved strømavbrudd er håndholdte spotlight svært nyttige til rask nødbelysning.

Utstyring av håndholdte spotlights

De fleste håndholdte spotlights er utstyrt med skulderrem, eller en annen form for bærereim. Man kan også få stativ til, noe som gjør det enormt praktisk. Materialet som det håndholdte spotlightet er laget av, er ytterst robust og de spesielle kravene som stilles til det håndholdte spotlightet blir oppfylt til fulle.

Håndholdt spotlight med forskjellige lyskilder

Håndholdte spotlights er utstyrt med forskjellige lyskilder: halogenpærer, Xenon- og kryptonpærer eller LED. Ofte finner man ved håndholdte spotlights en kombinasjon av to typer lyspærer, f.eks. halogen og LED. Ved å slå på den mindre energiintensive pæren kan man under visse omstendigheter spare verdifull energi, når det håndholdte spotlightet i mellomtiden ikke skal sørge for et helt så vidtrekkende og sterkt lys.

Strømforsyning til et håndholdt spotlight

Normalt blir håndholdte spotlight betjent med batterier eller oppladbare batterier. Men mange har også en strømtilslutning til rådighet, med hvilken man kan tilslutte det håndholdte spotlight til et batteri et i fartøy, f.eks. gjennom sigarettenneren i bilen. Driftstiden kommer på den ene side an på kvaliteten av batteriene, og på den anden side kommer det an på hvilken form for lyskilde du har. Benytter man ofte spare-lyset, altså den noe mindre energiintensive type lyspærer, kan det håndholdte spotlightet lyse lenger enn hvis kun det primære lyset (halogen- eller xenonpærer) benyttes til drift. Som retningslinje kan man si at sparelyset kan være tent opp til 20 timer, hvor hovedlyset bare kan være tent i et par timer.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.