Energisparepærer – en liten hjelp til innkjøpet

Energisparing er i dag ikke bare et høyst aktuelt tema, men er også et tema som er et must for enhver ansvarlig borger. Med de moderne energisparepærene kan enhver gjøre sitt for å bidra til reduksjonen av CO2-utslippet. På 80-tallet ble det satt i gang utvikling av energisparepærer. Siden den gang har det skjedd mange endringer innenfor kvalitet, komfort, design og lysfarge. Energisparepærer er ikke lenger bare tilgjengelige i en form eller farge, men det tilbys et bredt spekter av former, lysfarger og strømnivåer.

Praktiske tips ved kjøp av energisparepærer

For at du ved kjøp av energisparepærer ikke bare skal spare strøm og penger, men også ha følelsen av glede i forbindelse med ditt personlige velvære, kommer her et par tips til hva man skal være oppmerksom på ved kjøp av energisparepærer:

Lysstyrken: Vil du erstatte en tradisjonell glødepære med energisparepæren, gjelder andre Watt nivåer for energisparepærer. Eks. svarer 40W glødelampe til 7W-9W energisparepære. 60W svarer til 11W og 75W svare til ca. 20W.

Fatningen: for at energisparepærene skal kunne tjene som erstatning for så mange eksisterende typer av lyspærer som mulig, må de besitte mange forskjellige fatninger. De mest vanlige fatningene til energisparepærer er E14, E27, GU10 og G9. Utover det finnes også rørpærene R7s og de runde, flate GX53.

Levetiden: En energisparepære skal ha en levetid på minst 8000 timer. Gode energisparepærer kan leve opp til 15 000 timer eller mer.

Påtenningshastigheten: energisparepærer dekker over mange forskjellige oppstartshastigheter. Hurtigstartende pærer er frem for alt en fordel på områder hvor der raskt er bruk for lys. Bruker man energisparepærer i trappeoppgangen, skal man sørge for at energisparepæren er hurtig startende. Ofte tenner kompakte energisparepærer langsommere enn mindre kompakt designede.

Holdbarheten ved tenning og slukning av lyspærene: ved den før omtalte belysningen av trappeoppgangen, er det ved siden av den hurtige oppstarten viktig at energisparepæren også kan tåle å bli tent og slukket ofte. Som tommelfingerregel gjelder det at en energisparepære skal ha like mange tenningssykluser som timetallet for levetiden.

Lysfargen: fordommen om at energisparepærer gir et kaldt lys holder ikke lenger. Det har kommet mange nye lysfarger til, blant annet den hyggelige varmhvitt, som på pakningen er merket med sifferet 827 eller med angivelsen av fargetemperaturen er merket til 2700 Kelvin. Generelt må energisparepærer siden starten av glødepæreforbudet, tilhører energiklasse A.


De beste kategoriene


Vegglamper |  Taklamper |  Lysekroner |  LED downlight |  Bordlamper |  Gulvlamper |  Designlamper |  Utebelysning |  LED-pærer |  Lyspærer
  • 425 000 produkter på lager
  • Gratis frakt v/kjøp over 2.000 kr
  • Betal med Klarna faktura
+47 23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.